Bones of the Hills

Djingis khan har lyckats ena mongolstammarna. Han har gått segerrik ur det långa kriget mot kineserna, mongolernas äldsta fiender. Men nu uppstår nya hot, på annat håll. De män han skickat ut till rikena i väst har inte återvänt, hans sändebud har mördats.

Djingis khans arméer måste ge sig ut på sitt längsta fälttåg någonsin. De ställs mot fiender som är starkare än några andra de mött. Men Djingis khan har valt en väg som leder till seger eller till total undergång.

Djingis khan har bestått provet som krigare och ledare. Nu ställs han inför en ny civilisations utmaningar, med allt vad det innebär för hans folk och för hans efterträdare. Hans söner är nu generaler. Och han måste välja mellan dem innan de ödelägger allt han har byggt upp.

Jag började läsa boken i maj för snart två år sedan men så kom jag av någon anledning. Nu när det var Påskutmaningen 2022 så letade jag reda på den som ljudbok och lyssnade på den. Uppläsaren (inläsaren?) var helt fantastisk, Rubert Farley hette han.

Jag tyckte att den var så bra att den fick fem stjärnor. Det handlar ju inte bara om Djingis Khan utan också om hans fruar, barn och nära generaler.
Jag blev så arg på Djingis Khan och hur han behandlar sin äldsta son. Han får verkligen storhetsvansinne i den här boken.

Conn Iggulden är författare. Det finns två böcker till i serien om Djingis khan och Kublai khan. Nästa två delar i serien heter Empire of Silver och Conqueror.

2 thoughts on “Bones of the Hills

  1. […] Bones of the Hills – Conn Iggulden (2010) (30/5 2020 -) 13-14/4 513s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *