Tisdagstrion: Maj (en bok på varje bokstav i månadens namn)

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Maj (en bok på varje bokstav i månadens namn)”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

 1. Mästare, väktare, lögnare, vän – Christoffer Carlsson  Det är midsommar 2014 i det lilla samhället Bruket. Men firandet får ett abrupt slut när en äldre man hittas skjuten till döds i sitt hem. Brottsutredningen får förstärkning när Leo Junker anländer från Stockholm och utger sig för att vara från Rikskriminalpolisen. En som inte litar på honom är kriminalassistent Tove Waltersson, som nyligen återvänt till sin hemort. Den tredje delen i serien om polisen Leo Junker.
 2. Allt eller inget – Simona Ahrnstedt Om copywritern Lexia Vikander som arbetar på en PR-byrå som fått en ny ägare. Det ryktas om uppsägningar och Lexi går ut för att dränka sina sorger med för många rosa drinkar. Vid bardisken möter hon den snyggaste man hon sett. Hon fyllekysser honom och råkar kräkas på hans skor. På måndag morgon  upptäcker hon att han är Adam Nylund, hennes nya chef. Älskar Ahrnstedts böcker.
 3. Jellicoe Road – Melina Marchetta Som barn överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Sex år senare börjar det förflutna komma ikapp henne då ännu en person i Taylors närhet försvinner, och en annan återvänder. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola för fullt och ett manuskript visar sig innehålla nyckeln till Taylors förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden sammanflätade med Taylors?
  Otroligt bra bok!

8 thoughts on “Tisdagstrion: Maj (en bok på varje bokstav i månadens namn)

 1. Bra passande trio, inte läst dessa.

 2. har nog inte läst dessa, nya titlar.

 3. Robert W skriver:

  Jellicoe Road är tydligen en bok man bör läsa. Tack för tips!

 4. Monika skriver:

  Den första och den sista har jag läst. Gillade båda.

 5. C.R.M. Nilsson skriver:

  Jellicoe Road är den enda jag har läst. Jag tycker mycket om Marchettas sätt att skriva, men har tappat bort henne på senare år.

 6. Jellicoe Road gillade jag!

 7. Ugglanoboken skriver:

  Jellicoe Road gillade jag!

 8. Åsa skriver:

  Tre olästa för mig, tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *