Concrete Rose

Maverick Carters liv som son till en fängslad gänglegend är ett tumult av droger, pengar och stolthet. Men även om hans liv inte är perfekt så har han en stöttande flickvän och en kusin som alltid ställer upp för honom. Detta är tills han får veta att han har en son som han måste ta hand om. Men född som gängmedlem är det svårt att lämna allt bakom sig, och lojalitet och hämnd hotar att förstöra allt för honom, speciellt efter ett mord på en nära älskad

Betongrosor är en prolog till The Hate U Give och handlar om Starrs pappa Maverick och hans uppväxt.
Maverick är ung bara 17 år och han krånglar till det rejält för sig. Han är med i ett gäng men inte så aktiv. Han och bästa kompisen King bestämmer sig för att börja langa tyngre grejer bakom ryggen på gängledaren som också är Mavericks kusin.

Allt krånglar till sig när det visar sig att Maverick är pappa till en son efter ett one night stand. Mavericks tjej Lisa dumpar honom, trots att det var slut mellan dem när Maverick låg med den andra tjejen. Maverick blir helt plötsligt och tjejen dumpar av barnet hos honom. Nu måste han försöka klara av skolan, jobba och ta hand om sin son

Så blir Mavericks kusin mördad och han känner sig tvungen att hämnas. Men det är inte lätt att ta reda på vem som är mördaren. Samtidigt gör han allt för att få tillbaka Lisa.

Välskriven och engagerande bok. Jag tyckte om att läsa mer om olika karaktärer som var med i The Hate U Give. Nu vill jag göra en omläsning av den.

Författaren heter Angie Thomas och boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag har tidigare läst The Hate U Give och On the Come Up.

 

One thought on “Concrete Rose

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *