En smakebit på søndag: Empire of Silver

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I fredags åkte jag med ett gäng kollegor till Uppsala och gick på Soul Train på Kvalborg Party. Vi hade superkul och dansade som tokar och sjöng med i sångerna. Tåget dit gick 17:08 och tåget hem strax efter 22. Helt perfekt! Jag var helt slut när jag kom hem.

På lördagen sov vi ganska länge sedan åkte vi iväg och handlade lite sedan började vi flytta ner saker i källaren igen. Förrådet och tvättstugan är färdigrenoverade nu så vi kunde äntligen börja flytta ner saker som stått i extrarummet och i köket. (Vi får fortsätta med det idag och se hur mycket vi hinner. )

Sedan var jag på majkasa på Kastvallen med brorsan, Mya, Theo och Thor.

Idag hoppas jag hinna med lite läsning förutom allt fixande. Imorgon så kommer större delen av min klass vara lediga eftersom Ramadan är avslutad och Eid Al-Fitr ska firas.

Denna veckas smakbit kommer från Empire of Silver (fjärde delen i Conqueror-serien) av Conn Iggulden. Genghis khan är död och hans söner ska ta över. Frågan är bara vem av dem..with the Orkhon river tamed and bent to his will.
Från sidan 9:

The air swirled with marbel dust that glittered as it caught the evening sun. Ogedai’s heart was full as he guided his horse down the main thoroughfare, taking in every sight and sound around him. There was a sense of urgency in the cacophony of hammer blows and shouted orders. The Mongol tumans had gathered outside the city. His generals, his people had been summoned there to see what two years of labour had created: a city in a wilderness.

8 thoughts on “En smakebit på søndag: Empire of Silver

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har faktiskt tänkt att jag skulle den serien. tack för smakebiten! fin bild på brasan!

 2. Monika skriver:

  Conn Iggulden ja, fortfarande en oläst författare för mig, men någon gång så 🙂

 3. Mycket pyssel men blir säker bra, så på Valborg Cortège i Göteborg 2022, tack för smakbiten

 4. Marie skriver:

  Tack för smakebit.Jag har inte läst något av författaren.

 5. Lottens bokblogg skriver:

  Den här författaren har sonen en del böcker av. Jag har inte läst något av honom. Konsert och valborgseld låter som en bra helg!

 6. Paula skriver:

  Jag önskar verkligen att jag någon gång har ro att sätta mig med en tjock fantasy-serie och tro att jag ska bli trollbunden. Jag blir så avundsjuk på dem som lever sig in i en spännande fantasivärld.
  Tack för smakbit

 7. Sara Pepparkaka skriver:

  Tack för smakbiten! Jag har läst en hel bok av Conn Iggulden tror jag.

 8. Åsa skriver:

  Bara läst en bok av Iggulden, och det var väldigt länge sedan.
  Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *