Tredje ljuset; små ting som dessa

Det tredje ljuset handlar om en liten flicka skickas till fosterföräldrar utan att veta när hon kommer att återvända. I främlingarnas hus får hon för första gången uppleva vad trygghet och kärlek är. Det tredje ljuset räknas i dag som en en modern klassiker på Irland.
En förstår allt eftersom vilken otrygg och fattig tillvaro flickan lever i. Fattigt på kärlek, trygghet och materiella ting. Slutet var väldigt abrupt.

I Små ting som dessa är det Bill Furlong beger sig en tidig morgon, strax innan jul, till klostret utanför staden för att leverera kol, men innan dagen är slut har han konfronterat mörkret och tystnaden i en stad som kontrolleras av kyrkan. Små ting som dessa är en fristående uppföljare till Tredje ljuset.

Boken fick fyra stjärnor av mig. Novellerna var gripande och välskrivna.

Författaren heter Claire Keegan. Jag lånade boken på biblioteket.

3 thoughts on “Tredje ljuset; små ting som dessa

  1. tyckte mycket om denna

  2. […] Tredje ljuset; små ting som dessa – Claire Keegan (2021) 1-2/5 144s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.