En smakebit på søndag: Daughter of Smoke and Bone

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Under veckan som gått har jag hunnit umgås med Theo och Thor, badat i pool, sett utställningen Her Story – The Exhibition, läst en massa och åkt till Falun och gosat med katter och spelat brädspel. Vi har också sett på de två första avsnitten av andra säsongen av Only Murders in the Building.

Idag har jag mest tänkt fixa med bloggen. Det blir nog en promenad också. Annars har jag mest småfixat här hemma med tvätt och annat.

Denna veckans smakbit kommer från Daughter of Smoke and Bone av Laini Taylor, från sidan 1:

Walking to school over snow-muffled cobbles, Karou had no sinister premonitions about the day. It seemed like just another Monday, innocent but for its essential Mondayness, not to mention its Januaryness. It was cold, and it was dark – in the dead of winter the sun didn’t rise until eight – but it was also lovely. The falling snow and early hour conspired to paint Prague ghostly, like a tintype photograph, all silver and haze.

4 thoughts on “En smakebit på søndag: Daughter of Smoke and Bone

  1. inte läst författaren, tack för smakbiten

  2. A ROOM OF MY OWN skriver:

    tycker att jag känner igen författarnamnet. lite ovanlig miljö. en blir lite nyfiken. tack för smakebiten!

  3. Monika skriver:

    Ett författarnamn som jag har sett mycket, lite överallt, men jag har inte läst något av henne.

  4. Åsa skriver:

    Boken känner jag inte till, inte tv-serien heller. Saknar verkligen amerikanska tv-serier, har bara public service-kanaler via skral antennmottagning numera. Fiberutbyggnad verkar dra ut på tiden där jag bor, fast den är i slutfasen i varje fall, en väldigt utdragen slutfas verkar det som. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.