When I Was The Greatest

Mycket av det som ger mitt grannskap ett dåligt rykte befattar jag mig inte med. Vapnen och drogerna och allt det där är inte min grej.

Nej Ali har tillräckligt mycket att göra med att sköta skolan, boxningen och att hjälpa till hemma. Hans bästa vän Noodles däremot.. Nu är den en kille som kommer för att ställa till problem och det blir alltid Ali som får se till att allt ordnar sig. Men en riktig vän tar hand om sina vänner, inte sant? Och det är bara smågrejer. Ingen blir skadad på riktigt eller hur?

Sen är det Needles, som är Noodles äldre bror. Needles har ett syndrom som får honom att ha tics, att säga helt galna saker och svordomar. Men det är lugnt. Alla på gatan vet att han egenligen inte menar något med det.

Allt är lugnt till Ali, Noodles och Needles lyckas bli inbjudna till en hemlig fest i området. Där går allt åt helvete och plötsligt måste Ali försvara sina vänner på allvar. Men det får konsekvenser.

Jason Reynolds är författare till boken och som vanligt är den helt otroligt bra. Den fick fem stjärnor på Goodreads. Det är synd att inga av hans böcker är översatt till svenska.

Jag har tidigare läst de här böckerna av honom:

  • Ghost (Track #1)
  • Patina (Track #2)
  • Sunny (Track #3)
  • Lu (Track #4)
  • Long Way Down
  • For Everone

One thought on “When I Was The Greatest

  1. […] When I Was The Greatest – Jason Reynolds (2014) 30/6 242s (bibliotek) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.