Tisdagstrion: Böcker som utspelar sig på platser där jag skulle vilja semestra

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Böcker som utspelar sig på platser där jag skulle vilja semestra ”.

Jag har valt två böcker som jag läst (1 & 3)och en som jag inte läst än (2).

 1. LONDON Her Fearful Symmetry – Audrey Niffenegger När Elspeth Noblin dör av cancer skänker hon alla sina tillhörigheter och sin vackra lägenhet till sina systerdöttrar, enäggstvillingarna Julia och Valentina. Mycket snart får de kontakt med de besynnerliga grannarna i det gamla huset – från den trevlige korsordsskaparen med tvångssyndrom som bor ovanför dem till mosterns mystiske älskare som lever i våningen under. Men den som påverkar tvillingarna mest är deras döda moster. Hon tycks varken vilja lämna lägenheten eller flickornas liv i fred…
 2. ISLAND Snöblind – Ragnar Jónasson I en isolerad fiskeby på norra Island, en ödslig trakt där ingen låser sina dörrar, upptäcks en ung kvinna halvnaken i snön, blödande och medvetslös. Samtidigt har en äldre, uppburen författare fallit till sin död.
 3.  Skottland A Duke By Default – Alyssa Cole New York City socialite and perpetual hot mess Portia Hobbs is tired of disappointing her family, friends, and—most importantly—herself. An apprenticeship with a struggling swordmaker in Scotland is a chance to use her expertise and discover what she’s capable of. Turns out she excels at aggravating her gruff silver fox boss…when she’s not having inappropriate fantasies about his sexy Scottish burr.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

11 thoughts on “Tisdagstrion: Böcker som utspelar sig på platser där jag skulle vilja semestra

 1. blir lite nyfiken på Niffeneggers bok, Ragnar Jónasson är en favorit men vill inte längre resa till Island, varit i New York för hundra år sedan… eller var det femti

 2. Skottland vill jag tillbaka till och Island vill jag besöka!

 3. Lottens Bokblogg skriver:

  Skottland och London har jag varit till, fina ställen båda två. Island skulle jag definitivt vilja besöka. Ragnar Jonason har jag läst flera böcker av.

 4. Mösstanten skriver:

  Alla tre semestermålen skulle jag gärna resa till.

 5. Monika skriver:

  Av böckerna har jag bara läst Snöblind, men samtliga tre ställen har jag besökt.

 6. Amanda skriver:

  Jag har inte läst någon av dessa men jag blev sugen på att läsa både första boken du tipsar om och sista boken. 🙂

 7. Fialia skriver:

  Skulle helt klart kunna tänka åka till dina resmål också. Men jag skulle nog få lite panik om jag blev insnöad under vintern på norra island.

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Island och Skottland har jag aldrig varit i men jag skulle gärna åka dit. London har jag varit i flera gånger men dit återvänder en alltid gärna

 9. Maria skriver:

  Londonmiljön älskar jag, island och Skottland har jag läst om, men inte sett i verkligheten

 10. Sara Pepparkaka skriver:

  Skottland är ett av mina favoritresemål också!

 11. Ugglanoboken skriver:

  Har besökt alla dina tre, och reser gärna tillbaka dit också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.