En smakebit på søndag: Celebrations at the Château

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Den här veckan har varit sambons sista semestervecka, men vi har inte gjort så mycket alls. I onsdags var E & M här och vi grillade, drack vin och hade det trevligt.

Jag och sambon har kollat på The Summer I Turned Pretty (jag såg om de avsnitten jag redan sett så han skulle kunna se det med mig).
Vi har också kollat på The Man From Toronto med Kevin Hart och Woody Harrelson.

Annars har jag mest läst en massa. Burn Our Bodies Down av Rory Power, All the Crooked Saints av Maggie Stiefvater, En oväntad vändning (Musse & Helium) av Camilla Brinck, Piranesi av Susanna Clark och A Court of Thorns and Roses av Sarah J Maas. Jag deltar i #Läsregnbågen på Instagram som @jenlovebooks och @devouringstories håller i.
Jag har snart full bricka (9/9) om jag läser ut min sista bok som är denna veckas smakebit.

Denna veckas smakebit är Celebrations at the Château av Jo Thomas som jag fick i julkalandern från The English Bookshop, från sidan 1:

’It’s like …Hogwarts!’ I say, peering through the early morning autumnal mist. At least, I think it’s me who says it out loud. Tiredness and shock has mashed my brain and blurred my vision. But I’m pretty sure it’s what we’re all thinking, for once, all on the same page, as we sit inside the hire car.
’I’m wating for Frank-N-Furter to come and meet us,’ says my eldest sister Nellie, short for Elinor, but no one calls her that and she doesn’t mind.
’Who?’ I ask, questions whizzing round my brain, like eh´ggs in a blender, turning to froth.
’Never mind, you’re too young!’ says Lizzie, my middle sister, short for Elizabeth, but no one calls her that and, yes, I thonk she does mind.

11 thoughts on “En smakebit på søndag: Celebrations at the Château

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  känner inte alls till din bok. det ser ut att vara en Penguin – book. tack för smakebiten!

 2. har väl inte gjort så mycket, njutit av soliga dagar. Jobbigt med alla smeknamn, tycker jag…

 3. Robert W skriver:

  Jag läser bara böcker på svenska, så jag missar nog en del. Tack för smakbiten!

 4. Monika skriver:

  Jo Thomas känner jag igen, men har inte läst något av henne.

 5. Paula skriver:

  Jag läser många böcker på engelska. Det håller igång språket och man lär sig alltid nya ord och uttryck. Jag tycker inte så mycket om när de innehåller mycket dialoger, som i din smakbit. Då flyter inte texten lika enkelt som annars. Av böckerna du nyligen läst har jag funderat mycket på Piranesi, den tror jag att jag vill läsa. Tack för smakbit, trevlig söndag

 6. Bokdamen skriver:

  Läser en hel del på engelska, din bok kände jag dock inte till. Tack för smakbiten!

 7. Sara Pepparkaka skriver:

  Det låter som en skön semester det, med mycket läsning!

 8. Bokdivisionen skriver:

  Jag har sett den där regnbågsutmaningen men jag har så mycket egna utmaningar att hålla koll på. Boken ser mysig ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.