Giftmakerskan

En glömd historia. Ett hemligt kvinnligt nätverk. Ett arv av gift och hämnd.

Nella driver ett undanskymt och lite annorlunda apotek i 1790-talets London – i största hemlighet hjälper hon kvinnor att giftmörda de män som behandlar dem illa. Nella har bara två regler som måste följas: Giftet får inte användas mot andra kvinnor och allt måste registreras i apotekets böcker.

I nutid hittar historikern Caroline Parcewell av en slump en ledtråd till den över tvåhundra år gamla historien vid Themsens strand. Hon börjar gräva i det förflutna och sakta kommer sanningen kring de mystiska apoteksmorden fram.

Jag tyckte verkligen om att vi som läsare hoppar mellan 1790-talet och nutid. Det är mest intressant att läsa om Nella och Eliza. Jag skulle gärna ha fått veta mer om dem och deras liv.
I nutid följer vi Caroline som är helt förstörd över att hennes man varit otrogen mot henne. Londonresan var tänkt som ett firande av deras 10-årsdag. Nu tvivlar hon på allt. Har hon valt rätt i livet?

Boken är skriven av Sarah Penner och detta är hennes debutroman. Jag tyckte verkligen om hennes sätt at skriva, men boken hade gärna fått vara 150-200 sidor längre så att berättelsen kunnat utvecklas mer.

Boken fick ändå fyra stjärnor på Goodreads.

2 thoughts on “Giftmakerskan

  1. Robert W skriver:

    Jag tycker att jag känner igen handlingen, men jag har inte läst boken. Blir nyfiken på den.

  2. […] Giftmakerskan – Sarah Penner (2021) 17-19/7 289s (Storytel) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *