The Essex Serpent

London 1893. Cora Seaborne är fortfarande ung men har just blivit änka, och nu förväntar sig omgivningen att hon ska snöra åt korsetten, klä sig i svart och dra sig tillbaka med en knähund i famnen. Men äktenskapet var inte särskilt lyckligt, och rollen som viktoriansk societetsfru passade aldrig den egensinniga och frihetstörstande Cora.

Hon bestämmer sig för att lämna storstaden för landsbygden i Essex, tillsammans med sin socialistiskt orienterade väninna Martha och sin mycket speciella son Francis. De hamnar i den lilla staden Colchester, där rykten om ett mystiskt odjur har skapat masshysteri hos lokalbefolkningen.

Coras teori är att det rör sig om en oupptäckt art som hon är fast besluten att hitta och klassificera. Hon finner en oväntad vän och intellektuell jämlike i traktens präst William Ransome. Tillsammans söker de svaret på gåtan, samtidigt som Will och Cora oundvikligen dras till varandra.

Jag tyckte om boken även om den var väldigt långsamt berättad. Jag började lyssna på den genom Storytel och det gjorde nog att det blev lättare för mig att komma in i berättelsen.
Jag hade däremot svårt för Cora och Williams förhållande. Gillade inte deras agerande när hans fru Stella var så sjuk.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreas och är skriven av Sarah Perry. Jag läser gärna mer av författaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.