Burn Our Bodies Down

Det har alltid bara varit Margot och hennes mamma ända sedan hon föddes. Hon har inte fått några svar på sina frågor om vem som är hennes pappa. Hennes mamma har inte ens berättat något om moderns egen familj.
Det har alltid bara varit dem två i en sliten lägenheten och kampen att få allt att gå ihop. Mamman är kall och avståndstagande. Hon var bara 17 år när Margot föddes.  Margot vill ha en familj och ett förflutet. Så hittar hon ett gammalt foto som leder henne till en stad som kallas Phalene. Där ska hennes mormor finnas men först träffar hon på Tess och hennes pojkvän Eli som tar med henne till en brand som sker på mormodern, Vera Nielsens ägor.

Där ser Margot en ung tjej fångad på åkern i röken och lågorna. Hon springer dit och försöker rädda henne och får hjälp av Eli men tjejen dör. Polisen ställer sig väldigt frågande till att Margot inte skulle veta något om branden. Hon är den döda flickans dubbelgångare och det syns direkt att hon är släkt med Nielsenfamiljen.

Mormodern sveper in på polisstationen och hämtar med sig Margot till gården. Äntligen har hon hittat en familj. Men det är något som är väldigt fel med gården och hela hennes familj. Varför gav sig hennes mamma iväg därifrån? Vem var den okända flickan och vad är det mormodern håller hemligt?

Väldigt annorlunda och skruvad bok. Inte alls vad jag hade trott men jag gillade den.  Jag kommer att läsa mer av författaren Rory Power. Hon har ju också skrivit Wilder Girls.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.