Malibu Rising

Redan från början vet vi att Nina Rivas hus i Malibu kommer att brinna ner efter att festen som hölls där urartade.

Det här är berättelsen om Nina Riva och hennes familj. Nina är 25 år och en känd bikinimodell. Hon är gift med tennisstjärnan Brandon som nyss lämnat henne för älskarinnan Carrie Soto.
Nina har alltid en stor fest i sitt och Brandons hus när sommaren är över. Alla som är någon brukar komma. Inga inbjudningar skickas ut.

Bokens handling utspelar sig dels den 27 augusti 1983 men också i tillbakablickar till när Ninas föräldrar träffades och deras liv tillsammans.
Ninas pappa är den numera superkända sångaren Mick Riva (tänk Frank Sinatra), men när han träffade Ninas mamma June var han helt okänd.

Vi får också följa Ninas yngre syskon Jay, Hud och Kit. Mick Riva är ett riktigt praktarsle. Det är inte en spoiler utan något en upptäcker ganska fort. June har också sina problem och de är stora. Istället är det Nina som får ta hand om familjen. Det gör att syskonen är väldigt sammansvetsade. Det är dem mot världen.
Men nu har Hud en stor hemlighet för Jay som riskerar att förstöra allt.

Boken var med i @nellonbookish och @thelittlebookcorner säsongskompisläsning på instagram där vi läste en del i taget och diskuterade dem varje söndag i augusti.
Det var ett kul sätt att läsa boken. Men det blev också lite av en besvikelse när de två första delarna var så bra att jag trodde det skulle bli en 5+bok, men de avslutande två knappt var 3+.

Boken fick från börjajn fyra stjärnor på Goodreads, men  nu har jag sänkt det till tre. Egentligen är det väl 3,5. Jag tyckte om att läsa om Nina och hennes familj. Fast jag blev fruktansvärt arg på hur alla män betedde sig. Även Ninas bröder Jay och Hud.

Jag kommer abolut att vilja läsa Carrie Soto is Back av Taylor Jenkins Reid. Jag har tidigare läst The Seven Husband’s of Evelyn Hugo och Daisy Jones and the Six. Båda böckerna fick fem stjärnor.

2 thoughts on “Malibu Rising

  1. […] Malibu Rising – Taylor Jenkins Reid (2021) 7-27/8  369s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *