Tisdagstrion: Svart & vitt

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Böcker av författare från tre intill varandra liggande länder (måste alltså inte utgå från Sverige)”.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Jag har valt två som jag läst (1 & 3) och en som jag vill läsa.

IMG_0783

 1. Svart som ebenholts – Salla Simukka Eleverna på teaterhögskolan är mitt uppe i repetitionerna av en modern version av Snövit och Lumikki Andersson har fått huvudrollen. Lumikki och skådelspelaren som spelar jägaren verkar ha en alldeles särskild kemi – är Lumikki på väg att bli kär för första gången? Premiären närmar sig och rätt som det är börjar Lumikki få meddelanden från en hemlig beundrare, men den spännande flirten utvecklas snart till en farlig besatthet. Beundraren hotar med att förvandla premiären till ett blodbad om inte Lumikki lyder honom.
 2. Svart historia- Amat Levin För fyra år sedan startade journalisten Amat Levin Instagram-kontot Svart historia. Intresset för kontot exploderade, idag har det nästan 70 000 följare. Uppenbarligen var det många som saknade en mångfacetterad bild av Afrikas och svarta människors historia.
 3. Svart sommar – M.W Craven Jared Keaton avtjänar en livstids fängelsedom för mordet på sin egen dotter, Elizabeth. Keaton är före detta stjärnkock, charmig och karismatisk – och en psykopat. Elizabeths kropp återfanns aldrig och Jack Keaton dömdes främst på kriminalkommissarie Washington Poes vittnesmål.
  När en ung kvinna stapplar in på en ensligt belägen polisstation med oemotsägliga bevis på att hon är Elizabeth Keaton, hamnar Poe därför i fel ände av en brottsutredning något som kan komma att kosta honom mycket mer än hans karriär. Med

13 thoughts on “Tisdagstrion: Svart & vitt

 1. Monika skriver:

  Svart sommar är den enda jag har läst i din trio. En riktigt bra serie det där.

 2. Mösstanten skriver:

  Här var det också tre böcker med svart. Den ser spännande ut, jag har inte läst någon av böckerna.

 3. Maria skriver:

  Svart historia måste jag läsa! Tack för tips!

 4. Robert W skriver:

  Svart sommar verkar riktigt spännande.

 5. Den där mordhistorien låter lite kittlande!

 6. Sanna skriver:

  Vad kul, jag har inte (än) läst ngn av dessa!

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst någon i din trio. Men Craven står på läslistan. men temat är väl inte tre intill varandra liggande länder?

 8. Marie Eggimann skriver:

  Svart sommar har jag i bokhyllan, oläst.

 9. Sara Pepparkaka skriver:

  Boken Svart historia skulle jag nog också vilja läsa.

 10. Ugglanoboken skriver:

  Svart sommar gillar jag, och ser fram emot nästa bok i serien!

 11. Fialia skriver:

  Den första där verkar både spännande och är riktigt snygg.

 12. Scylla skriver:

  Svart historia finns på min läslista, den är jag riktigt sugen på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *