Dungen

Adina lever ensam i en stor Stockholmsvåning. Hon kryssar mellan välbetalda uppdrag som talarcoach, vidlyftiga sexuella kontakter och aggressiv boxning. En årsdag hon vill undvika är i antågande och när det ringer på dörren och hennes barndomsvän Malin står utanför briserar allt.   Nästan trettio år tidigare lever tonåriga Adina i en liten by utanför Nässjö med sin ensamstående mamma. Livet kretsar kring frikyrkoförsamlingen där hierarkin är kvävande och ledarna har all makt över medlemmarna. Därför vill Malin bli Guds utvalda och hon tar med sig Adina till den förbjudna Dungen. Men inget går som det är tänkt. Ondskan hinner före och Adinas och Malins liv förändras för all framtid. 

Det här är en väldigt mörk berättelse om utsatthet och en sektliknande frikyrkoförsamling där allt styrs med järnhand av pastorns bror och hans fru.
Här finns allt från sexuella övergepp, självskadebeteende och ätstörningar. Men även barnmisshandel och problematiska vänskapsförhållanden.

Rachel Molin är bokens författare. Hon detta är hennes debut. Annars är ju hon skådespelare. Boken fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag läser gärna mer av författaren.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

2 thoughts on “Dungen

  1. Snowglitter skriver:

    Jag såg direkt att denna inte är något för mig 🙂 tack för varningen kan man säga 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *