Tisdagstrion: Negation i titeln (inte , icke, osv)

Den här veckan är temat för tisdagstrion ”Negation i titeln (inte , icke, osv)

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Jag har valt tre böcker som jag läst och tyckt om. En deckare, en romance och en thriller.

  1. Nämn inte de döda – Christina Wahldén Greta lämnar Sverige för att bearbeta ett trauma och kommer till Darwin i norra Australien. Men det lugn hon söker uteblir när hon hittar en död kvinna på stranden. Kroppen är svårt sargad och går knappt att identifiera, men snart står det klart att kvinnan tillhörde ursprungsbefolkningen. Utredningen leds av den bufflige polisen Bluey och hans kollega Jess. Tillsammans följer de ledtrådar och spår i ett samhälle där man förhåller sig fritt till lagen och där människor behandlas långt ifrån lika.
  2. En gång är ingen gång – Sara Dalengren Miranda Norberg står inför en skilsmässa och för första gången sedan tonåren kommer hon att vara singel. Hon försöker att inte vara avundsjuk på sin storasyster Alice, som både har blivit mamma och är upp över öronen kär i mannen hon snart ska gifta sig med. En kväll när ensamheten känns värre än vanligt ger Miranda sig ut på jakt för att hitta någon som kan få henne att glömma sina bekymmer. Och hon lyckas. För mannen hon hittar är ung, snygg och raka motsatsen till hennes exmake.
  3. Inte ett ord – Harlan Coben För Simon Greene blir mardrömmen sann när hans drogberoende dotter Paige försvinner spårlöst. En dag ser han henne sjunga i Central Park, men hon är en skugga av sitt forna jag. När han närmar sig flyr hon i panik.
    Simon gör det enda en förälder kan göra, han följer efter sin dotter ner i en mörk och farlig värld som han aldrig kunde ana fanns. I takt med att han avtäcker Paiges hemligheter inser han att liv står på spel. Och för att skydda de sina från världens ondska måste han våga konfrontera den.

8 thoughts on “Tisdagstrion: Negation i titeln (inte , icke, osv)

  1. Kul passande titlar jag inte läst.

  2. A ROOM OF MY OWN skriver:

    har inte läst någon av dina tre. men jag har läst annat av Coben

  3. Maria skriver:

    Nya spännande titlar! Tack för tips!

  4. Lena skriver:

    Tack för intressanta tips.

  5. Robert W skriver:

    Harlan Cobens bok är bra.

  6. Monika skriver:

    Wahldéns böcker är jag mycket nyfiken på.

  7. Ugglanoboken skriver:

    Harlan Coben har jag aldrig testat, men namnet är ju välkänt. Kan kanske passa bra en ruggig höstdag.

  8. Mösstanten skriver:

    Nya böcker för mig. Tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *