Flicka saknad

Anders har just tagit ett dopp i de svalkande vågorna vid den thailändska stranden, när en kvinna plötsligt står där med ett foto i handen. Det är en bild på hennes dotter som hon tror blivit bortförd till Sverige. Kan Anders hjälpa henne leta när han åker tillbaka efter semestern?     

Hemma i Sverige håller Anna ett författarsamtal om sin bok om trafficking när Anders kommer fram och berättar om händelsen i Thailand. Utan att riktigt förstå vad det är hon ger sig in på sugs Anna in i det bråddjupa mörkret kring internationell barnsexhandel.             

Det som börjar med sökandet efter en kvinnas dotter leder till många fler bortförda kvinnor, flickor och döttrar. Anna får snart erfara vad som händer när någon ställer sig i vägen för ett hänsynslöst och våldsamt traffickingnätverk som inte drar sig för något, och hur människor förvandlar hela sina liv till en väv av lögner och manipulation för att dölja sina mörka begär.  

Som läsare förstår en ganska fort att Anders inte är en trevlig människa men Anna gör inte det. Det är otäckt hur manipulerad hon blir av honom.
Det är fruktansvärt att läsa om kvinnorna som utnyttjas så hänsynslöst i traffickingnätverket.

Författaren Natalie Gerami  har jobbat i många år inom bistånd och framför allt mot barnsexhandel. Hon har träffat hundratals drabbade barn – och många förövare – genom åren. Natalie brinner för att sprida kunskap om detta och har tidigare skrivit två faktaböcker som handlar om mänskliga rättigheter, flykt, krig och barnsexhandel. Flicka saknad är hennes debutroman.

Jag växlade mellan att lyssna på boken (med Sofia Berntson som uppläsare) och att läsa den fysiska boken från biblioteket.

Jag gav boken tre stjärnor i betyg. Författaren kommer till Gävlit i november.

One thought on “Flicka saknad

  1. […] Flicka saknad – Natalie Gerami (2022) 29-30/10 320s (Storytel & bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *