My Dark Vanessa

Vanessa är en kvinna i trettioårsåldern som lever ett lagom framgångsrikt liv. En dag läser hon i tidningen om en lärare som har förgripit sig på sina elever. En av flickorna har trätt fram och berättat om sina upplevelser. Artikeln leder till fler reportage om läraren Jacob Strane och tidningarna antyder att det finns många fler unga kvinnor som har utsatts. Vanessa följer bevakningen med hjärtat i halsgropen. Hon stalkar den unga kvinna som satte igång drevet mot läraren, följer hennes rörelser på sociala medier. Samtidigt får Vanessa sms från Jacob som undrar hur hon mår.

Vanessa var femton år när hon mötte Jacob Strane och han blev hennes lärare. Hon ser det som att de inledde ett förhållande och att hon var med på det. Men var det verkligen så? Hon var ju som sagt bara femton år och han var 42.
Vi får följa Vanessas liv i nutid och i tillbakablickar till när hon hade Strane som lärare.
Det är väldigt obehagligt att läsa hur han groomar henne och använder sitt övertag att styra henne. Hur hon tror att de har en kärlekshistoria att hon är annorlunda och hur skadad hon blir emotionellt. Hur hon inte kan gå vidare med sitt liv. Att hon fortsätter att ha kontakt med svinet.

Boken är skriven av Kate Elizabeth Russell och det är hennes debutroman. Den fick fyra stjärnor i betyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *