Djävulsvind

Los Angeles 1967. Den unga armésjuksköterskan Kerry Gaudet reser till L.A  under sin permisson från Vietnsmkriget. i ett desperat försök att hitta sin försvunna bror. Hon är rädd att någonting hemskt har hänt honom eftersom en mördare går lös. En mördare som tycks välja ut sina offer på måfå. 

Santa Ana, djävulsvinden, drar genom staden och skräcken sprider sig bland invånarna. Vem ska bli Nattbödelns nästa offer?

När en ung kvinna hittas mördad på ett motell dras Ida Young, numera pensionerad privatdetektiv, in i utredningen. Ida har aldrig träffat offret, men hennes namn har hittats på mordplatsen och LAPD vill veta varför. Spåren verkar leda tillbaka till Idas förflutna och hon har en olycksbådande känsla av att något stort är på väg. Något som hotar att sluka henne och alla hon bryr sig om.

Ida och Kerry stöter på varandra och bestämmer sig för att de har en större chans att nå sina mål tillsammans.
Vi får också träffa Louis Armstrong igen som lider av en sjukdom som kanske kommer göra att han måste ge upp sin karriär. Men ä han beredd att göra det? När Ida tar kontakt med honom för att få hjälp med en misstänkt som ingår i showbiz-världen gör han allt för att hjälpa henne.

Djävulsvind var en riktigt bra avslutning på Yxmannen-serien. Tycker verkligen om hur bra research författaren har gjort om tidsperioden. Karaktärerna är så välskrivna och det har varit så intressant och spännande att få följa flera av dem under alla fyra böckerna. Jag saknar verkligen Idas partner Michael Talbot.

Jag blev nästan sugen på att läsa om serien i en följd. Djävulsvind fick fyra stjärnor i betyg. Författaren heter Ray Celestin och de tidigare delarna i serien heter:

  • Yxmannen
  • Mafioso
  • Gangsterns klagan
  • Djävulsvind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *