En smakebit på søndag: Löftet

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag här veckan har jag haft en betydligt lugnare helg. I fredags hade vi fest med jobbet och firade en nybliven pensionär och två kollegor som fyllt jämnt. En superkul kväll med god mat, lekar, dans och många skratt.
Igår passade jag på att städa och plocka fram en del julsaker medan jag lyssnade på As God As Dead av Holly Jackson. Vi hann iväg en sväng till återvinningen också.
Idag ska vi iväg en sväng och handla sen blir det nog bara att slappa hemma. Imorgon fyller Theo år och det ska såklart firas.

Denna veckas smakbit kommer från Löftet av Damon Galgut, från sidan 11:

Så fort metallådan säger hennes namn vet Amor att det har hänt. Hon har varit spänd och haft ont i huvudet hela dagen, det är nästan som om hon blivit varnad i en dröm som om hon inte minns längre. Något tecken eller någon bild, precis under ytan. En oro där nere. Eld under jorden.
Men när orden uttalas högt tror hon inte på dem. Hon blundar och skakar på huvudet. Nej, nej. Det kan inte vara sant, det som hennes faster precis sa. Ingen är död. Det är bara ett ord, inget mer. Hon tittar på ordet där det ligger på skrivbordet som en insekt som hamnat på rygg, utan förklaring.

8 thoughts on “En smakebit på søndag: Löftet

 1. Åsa skriver:

  Det var en ny bok för mig, annorlunda bokomslag, drar blicken till sig. Tack för smakbiten!

 2. kul med lite fest, inte läst författaren, tack för smakbiten.

 3. Monika skriver:

  Okänd bok för mig.

 4. Paula skriver:

  Den här boktiteln och författaren glimtar förbi lite nu och då, förmodligen är det en mycket läsvärd bok om Sydafrika? Tack för smakbit, trevlig första advent

 5. Lottens Bokblogg skriver:

  Den här boken är jag nyfiken. på. Tack för smakbiten.

 6. Bokdivisionen skriver:

  Löftet är jag nyfiken på!

 7. Bokdamen skriver:

  Sett den på jobbet men inte läst. Så mycket böcker och kort om tid….Tack för smakbiten!

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  den ligger här och väntar på mig. är nyfiken på den. tack för smakebiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *