Amari och den farliga spelet

Amari har återfunnit sin storebror Quinton och lugnet börjar lägga sig. Eller? Rivaliteten mellan eleverna på Byrån för magiska angelägenheter hårdnar och Quinton – som har drabbats av en förbannelse – blir bara sämre och sämre.
Nu är det dags för sommarlägret som Amari har sett fram emot och hennes kompis Jayden från hennes kvarter ska också dit. Men sommaren blir inte alls som Amari tänkt sig.

När hon åker på en bussresa med sina klasskompisar till Georgia Aquarium så inträffar någon konstigt. Ett tidsstopp. Allt bara stannar av, bussen , alla klasskompisar förstelnas bara Amari fortsätter som vanligt. Efter några minuter blir allt som vanligt igen och ingen på bussen har märkt något.

Men så kommer ett meddelande från Avdelningen för magisk vetenskap att ett massivt tidsstopp över stora delar av Georgia. De misstänker att en magiker är skyldig.
Nästan direkt blir Amaris inbjudan till sommarlägret indragen. Det visar sig att hela Den övernaturliga världskongressen med premiärminister Merlin fortfarande är förstelnade.
Bane, en gast, utnämner sig till vicepremiärminister.  Han hatar alla magiker och lovar att tvinga alla oönskade att foga sig efter hans vilja. Annars ska de utrotas!

Amari får till slut komma till sommarlägret. Magiker förbundet tar kontakt med henne och vill att hon ska bli ska ta emot kronan och bli Nattbrödernas efterträdare. Förbundet är beredda att gå ut i krig mot Byrån om det blir värre. Men Amari känner sig inte redo för det ansvaret. Så får hon höra att Dylan, hennes gamla partner som suttit inspärrad, har lyckats rymma. Nu måste Amari ställa upp i en magikertävling för att vinna kronan annars kommer Dylan att få den och förstöra allt. Men hur ska hon bära sig åt för att vinna?
Och kommer hon ens att överleva de fasansfulla utmaningar hon ställs inför?

Spännande bok som fortsätter handlingen direkt där den första avslutatades.  Det handlar mycket om vänskap, svek och vem en kan lita på. Det handlar också mycket om diskriminering och vaad det kan få för följder.

Jag tyckte om boken men den var betydligt svagare än den första delen som fick fem stjärnor. Den här fick 3.5 i betyg på Storygraph. Historien hängde inte ihop lika bra och flera av karaktärerna för lite för endimensionella. Speciellt de onda.

Amari och det farliga spelet är den andra i en den planerade trion om Amari.
Den första boken heter Amari och Nattbröderna. Böckerna riktar sig främst till 9-12 åringar. Men de passar säkert att läsa även för lite yngre barn.

2 thoughts on “Amari och den farliga spelet

  1. […] Amari och det farliga spelet ( Amari #2) – B.B. Alston (2022) 5-8/1  387s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *