Desert Star

Ett år har gått sedan Renée Ballard slutade på LAPD på grund av kvinnofientligheten, sedeslösheten och all byråkrati. Men när polischefen säger åt henne att hon kan bestämma sin egen arbetsbeskrivning tar Ballard tillbaka sin polisbricka och lämnar nattjobbet för att bygga upp en cold case-grupp.

Harry Bosch har i flera år ägnat sig åt ett fall som gäckat honom – mordet på en hel familj som begicks av en psykopat som fortfarande är på fri fot. Ballard ger Bosch ett erbjudande: Om han jobbar som volontär tillsammans med henne och cold case-gruppen så kanske han kan få hjälp av LAPD i jakten på sin nemesis?

Detär en väldigt olycksbådande stämning över boken och jag väntar mig hel tiden att något riktigt hemskt ska hända. Bosch tar väldigt stora risker och har hemligheter för alla.
Det är riktigt otäcka och vidriga fall de försöker lösa.  Ett mord och en våldtäkt på en politikers lillasyster och ett mord på en hel familj.
Den första boken jag läste 2023 fick 5 stjärnor på Storygraph och kommer vara med på min årsbästa-lista för 2023.

Michael Connelly är författaren och det var den femte delen i Ballard & Bosch-serien och den 24 i Harry Bosch-serien. Jag har läst alla.

 

 

2 thoughts on “Desert Star

  1. […] Desert Star (Ballard & Bosch #5) – Michael Connelly (2022) 1-3/1 388s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *