En smakebit på søndag: Under falkens vingar

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Skönt med helg efter en intensiv och lång jobbvecka. Vi hade APT (arbetsplatsträff) i tisdags till 19. I torsdags var jag på en utbildningsdag i Fagersta med kollegan. Vi gick en NTA-kurs (Naturvetenskap och Teknik för Alla) med temat Jämföra och mäta. En jätterolig kurs med en superbra ledare, men det blir lite jobbigt med 4 timmars resväg fram och tillbaka.

I fredags var jag till Bokskåpet i närheten av Stadsbiblioteket. Så roligt med bokskåp. Jag tog inte me mig någon av böckerna, men ska nog ställa dit några nästa vecka. Jag har däremot läst flera av dem som stod i skåpet. Så här såg det ut:

I helgen har jag städat, kört en massa tvätt och läst. Jag lyssnade klart på The Hollow Places av T. Kingfisher, en riktigt otäck skräckfantasy. Huvudpersonen (en frånskild 35-årig kvinna) upptäcker en väg in till en annan värld genom väggen i sin farbrors museum.

Jag har också hunnit spela Robloxspel med Thor på telefonen.

Idag tänker jag mest läsa och ta en promenad. Det är riktigt fint väder här. Kallt men soligt. Vad jag har saknat solen.

Denna veckas smakbit kommer från Under falkens vingar av Anton Marklund, från sidan 5:

Det finns en teori om att det existerar oändligt många verkligheter. Världar förvillande lika vår, men ändå ofrånkomligt skilda från den vi lever i.
Teorin är att vid varje händelse, varje val någon gör, delar universum sig i två, eller flera. Sedan lever vi i en av dessa verkligheter tills nästa val vi ställs inför. Då grenar världen upp sig på nytt, i ett oändligt träd av verklighetslinjer som bara växer sig större och större.
En del menar på att om det är så, gör det oss odödliga.
Tänk på det.

 

12 thoughts on “En smakebit på søndag: Under falkens vingar

 1. delat universum… såg en israelisk serie i svt, ganska bra

 2. Lyrans Noblesser skriver:

  Spännande tankar, tack för smakbiten.

 3. Monika skriver:

  Jag gillar verkligen de där bokskåpen, men tyvärr finns det inget här i närheten. Märkligt nog, med tanke på att jag bor i en ganska stor stad.

 4. Lena skriver:

  Känner inte till författaren. Men tack för smakbiten.

 5. Åsa skriver:

  Bokskåp? Vad betyder det? Ute? Får det vara ifred för sabotage? Många frågor. 😉

  • Cinnamon skriver:

   Ja det står ute i samma kvarter som stadsbiblioteket men på sidan av huset. Skåpet verkar få vara ifred. Tror inte ligisterna fattar vad det är. 😉

 6. Paula Merio6 skriver:

  Nä du, det orkar inte min lilla hjärna ens föreställa sig, blir alldeles snurrig av ens tanken! Tack för märklig smakbit!

 7. Bokdivisionen skriver:

  Så långt att åka för en NTA-kurs! Även om det är mycket trevligare att vara där irl än de onlinekurser vi hade under pandemin. Här blir det snart Balansera och väga (tror jag den heter).

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  kul att träffa på böcker på oväntade ställen. känner inte till din författare. tack för smakebiten!

 9. Lottens Bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Vet att jag sett författarnamnet men inget läst av honom. Bokskåp är bra!

 10. Robert W skriver:

  Teorin om universum som hela tiden delar sig vill jag inte tro på. Ett universum räcker. Jag vill inte ha ansvaret för att ha bildat ett nytt universum varje gång jag har bestämt mig för något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *