Icebreaker

Anastasia Allen har jobbat hårt under hela sitt liv för att få en plats i Team USA. Allt verkar gå planenligt när hon får ett fullt stipendium på University of California, Maple Hills och blir medlem av deras konståknings lag.
Stasie som hon kallas bor med sin bästa vän  och sin konståkningspartner Aaron.
Aaron kan vara en riktigt bra och stöttande vän , men sen blir han som personlighetförändrad och är fruktansvärt elak och trycker ner Stassie.  Han kommenterar hennes vikt och antyder att han inte kommer orka lyfta henne om hon går upp i vikt.

På skolan finns också ett riktigt bra hockeylag. Skolan är mån om både hockeylaget och konståkninglaget så de har varsin rink att träna i. Laget leds av kapten Nate Hawkins som gör allt för sina lagkamrater. Nu har en av dem gjort ett annat hockeylag fly förbannade. Så förbannade att de förstör kylanläggingen i ishallen.

Skolan beslutar att hockeylaget och konståningslaget måste dela ishall. Stassie är ursinnig och vill inte ha något att göra med Nate när han försöker se till att de ska komma överrens. Aaron känner sig hotad av Nate och kommer med gliringar och är allmänt otrevlig hela tiden.
Sedan blir Aaron skadad i något som verkar vara ett prank utfört av någon från hockeylaget. När han sedan tappar Stassie under en uppvisning står hela Stassies framtid på spel.
Nate tar på sig skulden när rektorn hotar att hockeylaget vägras istid innan sanningen kommer fram. Naturligtvis har han inte gjort det. Nate erbjuder sig också att bli Stassies partner i den stora tävlingen som ska ske.

Vi får följa Nate och Stassie när de lär känna varandra. Stassie har stora fördomar om Nate. Han är mer öppen och verkligen intresserad av henne. Han vill vara hennes vän men båda dras till varandra. Klart de hamnar i säng, men  ska de bara vara ”friends with benifits”? Nate börjar också förstå att Stassie mår dåligt rent psykiskt och att Aaron kontrollerar hennes liv till stor del. Vi får också träffa både Stassies och Nates familjer.

Jag tyckte verkligen om boken. Den var lättlyssnad och engagerande. Aaron är en väldigt otrevlig karaktär som är kontrollerande och manipulativ. Han är riktigt otäck.

Icebreaker är den första delen i  UCMH-serien. Vet inte om nästa bok kommer att handla om andra karaktärer. Icebreaker har en epilog som kändes helt onödig. Annars var den bra. Boken fick 3,5 stjärnor på Storygraph.

Boken är tydligen en riktig TikTok-sensation. Jag fick tipset från Nelly från @nellonbookish på instagram.

 

One thought on “Icebreaker

  1. […] Icebreaker (The UCMH Series #1) – Hannah Grace (2022)  448s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *