Tisdagstrion: Systrar

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Systrar

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

 1. Lilla huset på prärien-serien – Laura Ingalls Wilder Handlar om nybyggarfamiljen Ingalls med systrarna Mary, Laura, Carrie och Grace. Finns också som tv-serie.
 2. Till alla killar jag har gillat – Jenny Han  I sitt rum har sextonåriga Lara Jean en hattask full med kärleksbrev. Det är inte kärleksbrev som hon har fått, utan som hon har skrivit själv. Hon har skrivit ett för varje kille hon har varit kär i fem stycken totalt. I sina brev kan hon ösa ur sig alla sina känslor, men det är inte meningen att någon annan ska få se dem. Breven är bara till för henne.
  Men så en dag är de borta. Postade. Och alla killar som Lara Jean någonsin har gillat får reda på hur hon känner.
  Handlar väldigt mycket om syskonen Laura Jean, Margot och Kitty.
 3. Skyddsängeln – Sofie Sarenbrant är den nionde boken i den omåttligt populära deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Liksom tidigare delar har innehållet en stark koppling till aktuella samhällsproblem. Emma och hennes syster Josefine har ett mycket komplicerat förhållande.

8 thoughts on “Tisdagstrion: Systrar

 1. Sarenbrnt har jag gillat, kanske dags för en till?

 2. Maria skriver:

  Det lilla huset på prärien älskade jag! Mycket nostalgi!

 3. Robert W skriver:

  Lilla huset på prärien såg jag som TV-serie när det begav sig, men böckerna har jag aldrig gett mig på.

 4. Monika skriver:

  Lilla huset på prärien är ju klockren!

 5. Mösstanten skriver:

  Det lilla huset på prärien måste jag ha missat när jag växte upp. Jag kan inte minnas att jag läste de där böckerna. Lite tråkigt, faktiskt.

 6. känner till böckerna men inte läst

 7. Scylla skriver:

  Känner ju till alla men har faktiskt inte ens läst Lilla huset.

 8. Bokdivisionen skriver:

  Jenny Han var väldigt het i bloggvärlden ett tag! Lilla huset på prärien tittade jag ju på som barn men har aldrig läst böckerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *