Spökbyrån #1-3

Välkommen till Spökbyrån! Dimdalens egen akutmottagning för spökerier. Här finns Elsa och Kalle som vet det mesta om spöken. Den här gången behöver Frans Fransson deras hjälp. Det spökar i hans lägenhet och Den fick  han kan inte sova om nätterna för allt oväsen! Någon krossar porslin i köket, tänder och släcker lampor och välter ut böcker ur bokhyllan. Och ibland syns en skugga mitt på golvet, trots att ingen står där! Hur hänger allt ihop? Som alltid gäller det att förstå vad spöket försöker säga. Vem är den rysliga skuggan och vad vill den?

Spännande och läskig detektivhitoria där de kluriga syskonen Elsa och Kalle  tagit över spökbyrån från sin farfar som hellre vill gå runt i sitt nattlinne och morgonrock och lyssna på sina Abba-skivor på högsta volym.
Jag tror det är bäst att barnet som läser denna har en vuxen i närheten att diskutera med.

Jag lyssnade på boken genom Storytel eftersom jag hade lånat del 2 och del 3 från biblioteket. Den fick fyra stjärnor på Storygraph och Goodreads.

Välkommen till Spökbyrån! Dimdalens egen akutmottagning för spökerier. Här finns Elsa och Kalle som vet det mesta om spöken. Nu är det Socker-Bella som har problem. Alla hennes kunder i godisaffären har försvunnit! Ingen vill köpa godis där längre eftersom ett spöke tuggar på det och slänger det på golvet. Mystiska spår leder till köket. Men vad vill spöket och varför spökar det just nu? Det blir spännande värre när Elsa och Kalle tar sig an fallet! Ska de hinna hjälpa Socker-Bella innan hon måste stänga godisaffären?

Det är riktigt spännande när de letar reda på Marsipan-prinsen (som fortfarande lever) och får reda på den tragiska historian till varför den förra godisaffären stängdes. Den här är faktiskt riktigt sorgligt och hemskt.
Men annars är berätelsen ganska lagom och innehåller jättefina bilder.

Jag lånade boken från biblioteket och gav den fyra stjärnor på Storygraph och Goodreads.

Har du råkat ut för spökerier? Då kan du ringa till Spökbyrån! Här finns Elsa och Kalle som vet det mesta om spöken. Den här gången behöver Roberto Gonzales deras hjälp. Det är någon som släpper ut hans häst om nätterna, fast han vaktar noga. Plötsligt öppnas grinden och hästen galopperar iväg. Utan att någon syns till! Det har hänt flera gånger, men bara när det är dimmigt ute… Vad vill spöket, egentligen? Och varför springer hästen alltid till vattenfallet? Elsa och Kalle har fått ett nytt spännande och mystiskt fall att lösa!

Precis lika spännande och engagerande som de tidigare delarna. Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads och Storygraph.
Jag lånade boken från biblioteket.
Alla böcker är skrivna av Kristina Ohlsson och illustrerade av Moa Wallin.

Det finns en fjärde del i serien som heter Fallet med den stora tågolyckan. Den planerar jag att läsa framöver.

 

One thought on “Spökbyrån #1-3

  1. […] Fallet med den rysliga skuggan (Spökbyrån #1) – Kristina Ohlsson & Moa Wallin (2021) 24/… […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *