The Party Crasher

Effie har fortfarande inte kommit över att hennes föräldrar skilde sig för ett år sedan – och att hennes pappa och hans nya flickvän Krista lägger upp foton på olika sociala medier under olika hashtags som #viagraworks, #sexinyoursixties. Men nu ska de sälja hennes älskade familjehem och hålla ett ”house-cooling”-party som hon inte blivit inbjuden till, och hon vill inte gå dit heller.

Men så kommer hon ihåg att hon glömt hämta sina högt älskade Russian dolls som hon gömt i skorstenen. Så hon har inget annat val än att ta sig dit och häta dem. Men Debbie tänker smyga in och göra det utan att någon annan märker det.

Naturligtvis går inget som Krista tänkt sig. Hon blir tvungen att ta hjälp av sin ungdomskärlek Joe (som hon hatar) för att ta sig in i huset eftersom Krista har anlitat en säkerhetsvakt.
Väl inne försöker Effie hitta sina Russian dolls men måste hela tiden gömma sig och räkar höra saker som händer mellan olika familjemedlemmar. Som ett bråk mellan hennes storebror Gus och hans flickvän Romily, eller hennes pappas flickvän som påstår att Effie tackat nej till inbjudan. Effies syster Bean får snart reda på att Effie finns i huset och gör som vanligt allt för att hjälpa henne. Men Bean har sina egna hemligheter.

Ganska underhållande bok fylld med karaktärer som jag har väldigt svårt för. Effie beter sig som en barnunge. Historien går inte ihop heller. Effies biologiska mamma dog när hon var pytteliten och pappan gifte om sig med Mimi. Mimi är den enda mamman hon haft och i Effies ögon var allt underbart.

Effies pappa är en dumskalle och hans nya flickvän en häxa. Det hjälper inte att vi får en förklaring på slutet. Jag har kommit fram till att jag inte ska läsa fler böcker av Sophie Kinsella. Jag tycker helt enkelt inte om hennes böcker tillräckligt mycket.

Den här fick 2,5 stjärnor på Storygraph och Goodreads.

One thought on “The Party Crasher

  1. […] The Party Crasher – Sophie Kinsella (2021) 21-26/1  329s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *