En smakebit på søndag: Whiteout

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag var hemma från jobbet måndag till torsdag med hosta och snuva. Det har inte blivit mycket läst, koncentrationen har inte varit den bästa. Eftersom jag var hemma sjuk förra fredagen så måste jag jobba på fredag igen.
Det gick över förväntan att gå upp 5.45 och ta bussen till jobbet. Hela jobbdagen gick bra men det är mycket att fixa till när det varit vikarie.
På kvällen var jag ut med jobbet och firade en kollega som fyllt år och som vi inte firat riktigt. Nu var vi hem till en kollega och drack bubbel och åt snacks innan vi gick till TAK Skybar och åt jättegod mat. Jag åt fjordlax med sandefjordssås, forellrom, spetskål och smörslungad potatis.

Igår tog vi det lugnt. Sambon är fortfarande sjuk och jag är fortfarande trött. Jag städade och läste ut Call Down the Hawk av Maggie Stiefvater.
Idag ska jag läsa några barnböcker som jag lånat hem från jobbet och plasta in dem.

Denna veckas smakebit kommer från Whiteout av Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk och Nicola Yoon. Från sidan 116:

Ever wondered what sound a heart makes when it’s breaking? If there’s a melody to it? Or a pulsing rhythm  that comes as it ruptures? Or a cadence as each fiber disintegrates? It’s that whole ”if a tree falls in the forest” crap. Does it make a sound? But seriously…if I took Baba’s stethoscope and put it to my chest right now, could I hear my heart cracking in two?

9 thoughts on “En smakebit på søndag: Whiteout

 1. Monika skriver:

  Okänd bok för mig.

 2. hoppas ni är snart pigga och friska båda två, tack för smakbiten.

 3. Marie Eggimann skriver:

  Ny bok för mig men fint omslag

 4. Paula Merio skriver:

  Sex olika författare som lyckas skriva böcker tillsammans? Otroligt! Tack för smakbit, är inte så sugen på romance längre…

 5. Bokdivisionen skriver:

  Det är bara eländigt att vara sjuk som lärare och det är alltid kaos både på skrivbordet och i undervisningen när man kommer tillbaka. Särskilt efter en hel veckas frånvaro. Lider med dig!

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  är det en novellsamling? det borde höras när et hjärta brister. tack för smakebiten!

 7. Åsa skriver:

  Ännu en ny bok för mig. Tack för smakbiten!
  Maten verkar toppen, lax är verkligen gott!

 8. Robert W skriver:

  Visst gör det ont när hjärtan brister (eller nåt sånt…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *