The Hollow Places

Kara (som kallas Carrot) flyttar in med sin morbror i hans  WONDER MUSEUM efter att hon skilt sig från sin man. Alla uppstoppade djur och konstiga saker som finns på museumet är vardagsmat för henne som mer eller mindre växte upp där. Bredvid museumet finns ett café som Simon driver. Han bor också ovanpå caféet och Karas morbror äger även den byggnaden. Simon är helt underbar och en riktigt bra kompis till Kara. Han är också öppet gay.

När Karas morbror behöver operera sig så erbjuder hon sig att ta hand om museumet. Men saker och ting går inte som planerat. En morgon finns det plötsligt ett hål i väggen. Kara bestämmet sig för att undersöka vart det går med hjälp av Simon. Gnaske fort förståt de att det är något  mycket konstigt på gång. Det finns en konstig gång som är mycket längre än vad byggnaden är. Det visar sig vara en portal till en annan värld, och det äringen trevlig värld.

De möter skuggfigurer, bizarra bunkrar där någon skrivit varningar som ”Pray they are hungry” på väggen och andra hemska saker. Det är svårt att förklara men det är som ett Narnia fast mer skruvat, ondskefullt och obehagligt.
När de återvänder från världen tror det att allt är över, men så börjar båda ha mardrömmar och Kara går i sömnen. Det verkar som om något har tagit sig tillbaka till deras värld.

Jag tyckte verkligen om karaktärerna i boken även om jag kunde irritera mig på hur puckat Kara betedde sig i mellanåt. Jag lyssnade på boken genom Storytel med Lyssa Browne som uppläsare. Boken är skriven av T Kingfisher som är en pseudonym för Ursula Vernon. Den fick fyra stjärnor i betyg på Storygraph och Goodreads.

2 thoughts on “The Hollow Places

  1. […] The Hollow Places – T. Kingfisher (2020) 18-21/1 341s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *