Call Down the Hawk

Drömmarna går ibland oss…det gör också de drömda. De som drömmer kan inte sluta drömma – de kan bara försöka kontrollera sina drömmar. De drömda har inga egna liv – de kommer att sova för all framtid om deras drömmare skulle dö.

Sen finns dem som dras till drömmarna, för att utnyttja dem, för att fånga dem eller till oich med döda dem innan deras drömmar förstör allt.

Ronan Lynch är en drömmare. Han kan både ta med sig kuriositeter och katastrofer från sina drömmar och in i hans rubbad verklighet.
Jordan Hennessy är en tjuv och en drömmare. Ju närmare hon kommer till sitt drömobjekt desto mer bunden blir hon till det.
Carmen Farooq-Lane är en jägare. Hennes bror var en drömmare … och en mördare. Hon har sett vad drömmar kan göra med en människa. Hon har sett skadan som drömmare kan göra. Men det är inget mot den förstörelse som snart kommer att släppas loss.

Call Down the Hawk utspelar sig en tid efter händelserna i The Raven King, den sista boken i The Raven Cycle. Gansey och Blue är ute på en roadtrip i Europa och Adam har börjat på universitetet. Ronan håller sig hemma på gården The Barns. Han är mer eller mindre deprimerad, som alltid. Han är ensam kvar medan hans vänner gått vidare. Visst har han kontakt med dem, men det är inte samma sak att prata i telefon en gång i veckan.
Adam och Ronan är fortfarande tillsammans men Ronan vånads över att vara ifrån honom.

Ronans äldre bror Declan får en stor roll i boken och hans karaktärsutveckling är enorm. Eller var det så att vi bara såg honom utifrån Ronans synsätt förr. Bröderna försöker att hitta ett sätt att göra deras lillebror Matthew en egen person. Ronan drömde honom och han lever bara så länge Ronan lever.

Det var många nya personer att lära känna och mycket att försöka förstå. Call Down the Hawk är den första boken i trilogin The Dreamers. De andra två heter Mister Impossible och Greywaren. Det är nog meningen att det främst ska handla om de tre Lynchbröderna.

Jag gav boken fyra stjärna på Storygraph och kommer läsa vidare i serien.  Jag tyckte inte lika mycket om den som böckerna i The Raven Boy-serien.
Författaren heter Maggie Stiefvater.

 

2 thoughts on “Call Down the Hawk

  1. […] Call Down the Hawk (The Dreamer Trilogy #1) – Maggie Stiefvater (2019) 27/1-4/2  471s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *