Whiteout

En snöstorm bäddar in Atlanta i en vit, isande filt, och livet sätts på paus. Men tolv tonåringar trotsar vädret för att hjälpa sin kompis med en ursäkt av episka mått. Under tiden växer deras egna historier fram, och det visar sig att kärlek kan värma upp även den kallaste av nätter.  Ingen var beredd på snöstormen, men man kan inte alltid vara beredd på de magiska stunder som livet ger.

Stephanie (Stevie) Williams är en senior på high school.  Hon och flickvännen Sola träffades i sjätte klass men då var de bästa vänner. Deras förhållande utvecklades och nuharde de bestämt att komma ut inför Solas Nigerianska familj, Men Stevie är nervös och kommer försent till midddagen. Hon har också sina lortiga labbkläder, stinkandes av ättiksyra och hög på sin mammas muskelavslappnare. Hon skämmer ut sig totalt och Sola kräver att hon ber om ursäkt, en riktigt bra sådan, annars är deras förhållande över.
Stevie kommer på en helt otrolig plan och tar hjälp av sina vänner och bekanta för att få till den. Men allt hotar att gå om intet när stan drabbas av en snöstorm.

Det är inte bara Stevie vi får följa utan alla de andra karaktärerna har sina egna problem som behöver redas ut under kvällen.
Det är underhållande och gulligt. Men jag tycker inte att den är lika bra som Blackout av samma författare. Jag tycker om att läsa boken men den berör mig inte lika mycket.

Boken fick 3,5 stjärnor på Storygraph.

Författarna har skrivit sex historier som vävs samman av en större ramberättelse. Men nu står det inte vem som har skrivit vilket kapitel.

One thought on “Whiteout

  1. […] Whiteout – Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk &am… (2022) 4-5/2  291s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *