Lisbet och Sambakungen

Lisbet bor med sin farmor Sambakungen och den bistra piratkatten Sixten i ett vanligt hus på en vanlig gata.
Farmor älskar geléhallon, att vinna internationella cykeltävlingar, glassagne, hemliga agentuppdrag och att tantsnuska med sin gamla flickvän, agenten Agatha Fox.

Lisbet älskar att rita. Helst saker som inte finns. För det mesta har hon hur kul som helst med farmor. Men ibland blir farmor lite för mycket. Då skulle det vara skönt med någon som var lite mer som hon själv.
En dag kommer ett vykort. Där hälsas Lisbet välkommen till första klass. Farmor beter sig som om någon har dött:
”Sommaren har dött, Lisbet. För i höst börjar skolan. Efter det blir det aldrig mer några somrar. Då blir det sommarlov istället, och dom går jättesnabbt.”
Tillsammans bestämmer sig Lisbet och farmor att göra så mycket det bara går av den sista sommaren i hela världen. Men egentligen tycker Lisbet att det ska bli ganska spännande att börja skolan. Hon kanske till och med får en kompis som mest är hennes …

Jag läste boken genom på min iPad genom Storytel eftersom jag lånat den andra delen Livets hårda skola på biblioteket och en måste ju börja med första boken i en serie.

Jag tyckte om boken och gillade verkligen illustrationerna. Det skulle vara intressant att läsa boken för min klass, men jag tror att det är lite för mycket text för dem.

Boken vänder sig främst till åldersgruppen 6-9 år.
Emma Karinsdotter är författare och Hanna Gustavsson är illustratör.
Den fick tre stjärnor i betyg på Storygraph.

One thought on “Lisbet och Sambakungen

  1. […] Lisbet och Sambakungen – Emma Karinsdotter & Hanna Gustavsson (2017)  19/2 186s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *