Svaga tjejer

På Frejaskolan börjar skolåret gå mot sitt slut, det hittills mest händelserika året i Eleni, Tilde och Jasmines liv. Då börjar någon lämna anonyma lappar i Jasmines skåp. I början är de nästan lite gulliga, men sen handlar det mer och mer om sex. På ett äckligt sätt. Jasmine både skäms och är arg, och lite rädd.Hon tror sig veta vem det är som ligger bakom lapparna, hennes ex, det är ju bara han som kan känna till det som står på lapparna. Eller?
Jasmin skäms och tycker att det är hennes eget fel.

När Tilde och Eleni får höra om lapparna, bestämmer trion sig för att ta reda på vem det är som är den skyldige. De försöker att klara av det själva men inser snart att de behöver mer hjälp av andra tjer på skolan och kanske av vuxna..
Jag blir så förbannad på hur killarna får bete sig för de vuxna på skolan. Speciellt läraren Sebbe som startar en killgrupp som verkar ha helt fel fokus och förstärker toxic maskulinitet.

Det här är den tredje och avslutande delen i serien och jag tyckte verkkligen om den. Den fick fyra stjärnor på Storygraph. Boken är skriven av Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson.
De tidigare delarna i serien heter:

  1. Fula tjejer
  2. Jobbiga tjejer
  3. Svaga tjejer

Jag lånade boken från biblioteket.

One thought on “Svaga tjejer

  1. […] Svaga tjejer (Fula tjejer #3) – Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson (2022) 20-21/2 317s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *