Om jag bara inte råkat säga sanningen & Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr

Om jag bara inte råkat säga sanningen

Om Tilda inte hade råkat säga sanningen, så hade det aldrig hänt. Hon hade inte skrivit ett kärleksbrev till Axel, slarvat bort Kilimanjaro, gått på fel toa och lagt armen i elefantbajs … och framför allt så hade hon inte vunnit högsta vinsten!

I den tredje boken om Tilda har Tilda lovat sig själv att alltid säga sanningen. Men det är inte så lätt ibland när folk tror att hon ljuger fast hon inte gör det.
Axel tror att hon ljuger när hon säger att hennes pappa klättrat upp på Kilimannjaro och när hin ska bevisa det har hon tappat bort vykortet med beviset.

En väldigt rolig bok. Lättläst med fina bilder. Jag läste den när den först kom ut och läste om den nu när vi köpt in serien till skolbiblioteket.  Boken fick fyra stjärnor på Storygraph.

Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr

Om Tilda bara inte råkat klippa taxfrisyr så hade det aldrig hänt. Då hade hon inte förvandlats till Anton. Och hon hade inte fått näsblod, solsting och en sprillans ny tvillingsyster och framför allt så hade hon inte fått en dubbelt så rolig semester!

Tilda ska resa utomlands med sin gravida mamma och styvpappan Tomas. Mamman är mer förvirrad än vanligt och skickar iväg Tilda till frisören efetrsom hon själv inte hinner klippa sig. Tilda sitter och läser en hundtidning och råkar säga att hon vill ha en taxfrisyr, så hon blir väldigt korthårig.

När de kommer till hotellet och Tilda ska vara med i barnklubben så tror alla att hon är en kille, Anton. Tilda hittar också en ny vän och känenr sig tvungen at hitta på en tvillingsyster till Anton, Tilda. Allt blir väldigt krångligt och roligt fort.

Boken fick fyra stjärnor på Storygraph.

Båda böckerna är skrivna av Ingelin Angerborn och illustrerade av Lena Forsman.
De andra delarna i serien heter:

  1. Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund
  2. Om jag bara inte råkat göra pappa till astronaut
  3. Om jag bara inte råkat säga sanningen
  4. Om jag bara inte råkat köpa ett marsvin
  5. Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr

Jag har läst allihop men det var ett tag sedan. Kul att de återutgivits.

One thought on “Om jag bara inte råkat säga sanningen & Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr

  1. […] Om jag bara inte råkat säga sanningen – Ingelin Angerborn & Lena Forsman (2007, 2018) 22/2 114s (skolbiblioteket) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *