Levande och döda

Det var någon som ville ta död på pojkarna från Skavböke. Så sa mman i trakten efteråt.

Vid 1990-talets slut hägrade vuxenlivet fär en grupp tonårspojkar i den halländska byn Skavböke. Men så inträffar någonting: en av dem bestämmer sig för att ge sig av, en annan hittas ihjälslagen och kort därefter mister ännu en livet. I polisutredningen återkommer ständigt två namn, Sander Eriksson och Killian Persson.
En het julidag meer än tjugo år senare sker ett nytt mord och det har återigen blivit farligt därute i Skavböke. Vidar Jörgensson vid Hallandspolisen söker efter den skylsige, men i de ljusa sommarnätterna har gränser börjat upplösas och underliga gestalter träder fram ur skuggorna.
Porten mellan de levande och döda har öppnats.

Jag älskade den här boken! Christoffer Carlsson kan konsten att skriva deckare som fokuserar mer på karaktärerna runt omkring än på  själva mordfallet. Inget är som det verkar alla döljer saker. Vem vet egentligen vad som hände och varför? Det finns gott om oväntade vändningar och när jag tror att jag vet vad som hänt visar det sig att det finns ett lager till.
Så välskrivet med otroliga miljöbeskrivningar och med fantastiskt fina karktärsskildringar.

Boken fick fem stjärnor på Storygraph.

Christoffer Carlsson är en av mina favoritförfattare och jag blev så glad när jag upptäckte att Levande och döda skulle komma ut. Det är den tredje boken i Hallandssviten. De andra delarna i Hallandssviten heter:

  • Järtecken
  • Brinn mig en sol

Christoffer Carlsson har också skrivit:

  • Fallet Vincent Franke
  • Den enögda kaninen
  • Den osynlige mannen från Salem
  • Den fallande detektiven
  • Mästare, väktare, lögnare, vän
  • Den tunna blå linjen
  • Oktober är den kallaste månaden

 

 

One thought on “Levande och döda

  1. […] Levande och döda – Christoffer Carlsson (2023) 22-25/4 411s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *