Harvey

Om ett dygn ska domen falla, den som kan förändra allt. Filmproducenten har flytt undan reportrarna och förskansat sig i ett lånat hus utanför New York. Han tänker på att han måste sätta igång med ett nytt filmprojekt, att någon borde filmatisera Don DeLillo; han tänker på sina barn och barnbarn, ska de komma och hälsa på? Staben runt omkring – assistenter, medarbetare, tjänstefolk, en massös – trippar på tå kring det faktum att något avgörande ska hända imorgon.

Naturligtvis handlar det om Harvey Weinstein. Han lever i total förnekelse och är övertyga om att han kommer att frikännas. Han har väl inte gjort något fel…
Allt berättas under dygnet före domen. Vi får aldrig veta vad som händer men vi vet så klart.
Harvey ser på sig själv som någon slags gudfader.

Boken var lättlyssnad och väldigt kort. Jag har tidigare läst Flickorna och Daddy av författaren Emma Cline. Det är något med hennes sätt att skriva som inte riktigt fungerar för mig. Jag blir helt enkelt inte berörd.
Jag lyssnade på boken genom Storytel med Anna Thiam som uppläsare.

Harvey fick tre stjärnor på Storygraph. Daddy fick två och Flickorna tre.

2 thoughts on “Harvey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *