Bokhandeln i fyrtornet

I hjärtat av en avlägsen by nära Aberdeenshirekusten i Skottland står ett malplacerat fyrtorn. Det byggdes för 200 år sedan av en excentrisk markägare och inhyser nu den enda bokhandeln på flera mils avstånd.

Rachel kom till byn för fem år sedan och har sedan dess blivit kvar. När ägaren till bokhandeln i fyrtornet plötsligt dör, tar hon hand om den för att den inte ska gå förlorad.

En dag upptäcker Rachel en väl dold hemlighet i tornet och inser att det finns mer att veta om dess historia än hon trott. Kommer hon att upptäcka sanningen om fyrtornets första ägare? Och kan hon hindra att byns invånare får reda på den?

Jag lyssnade på boken genom Storytel och tyckte att det var en väldans massa karaktärer att hålla reda på. Speciellt i början på boken var det lite väl rörigt, men sedan ordnade det upp sig.

Hur häftigt vore det inte förresten med en bokhandel i ett fyrtorn?! Jag tyckte om att läsa om hemligheten i fyrtornet och hur de försökte att komma på vem som gjort den. Och hur de skulle kunna skydda den från (den lite väl Disney-onda) Dora som vill köpa marken och göra om allt till ett bostadsområde.

Boken är skriven av Sharon Gosling och fick 3,5 stjärnor på Storygraph. Boken är nominerad till Årets bok 2023. Författaren har också skrivit Huset nedanför klipporna.

One thought on “Bokhandeln i fyrtornet

  1. […] Bokhandeln i fyrtornet – Sharon Gosling (2023)  23-26/5  395s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *