Tisdagstrion: Den gode, den onde, den fule (en bok på varje)

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Den onde, den gode, den fule (en bok på varje)

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

  1. Onda flickor – Alex Marwood Sommaren 1986 dömdes två unga flickor till fängelse för mord.
    Tjugofem år senare rapporterar journalisten Kirsty Lindsay om en rad mycket obehagliga attacker på unga kvinnor. Hennes efterforskningar leder henne till städaren Amber Gordon.
    Så träffas Kirsty och Amber på nytt, för första gången sedan den där svarta dagen då de var barn. De blir snabbt medvetna om den stora fara de befinner sig i. Och med nya identiteter och familjer att skydda är de beredda att göra vad som helst för att bevara sin hemlighet.
  2. 24 goda gärningar – Jenny Fagerlund  Emma förlorar sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. Det dåliga samvetet gnager i henne, fanns det något hon kunde ha gjort för att rädda honom?
    På väg hem en kväll stöter hon ihop med en äldre man som har irrat bort sig i snöstormen. Hon bestämmer sig för att försäkra sig om att han kommer hem välbehållen. Den kvällen föds en idé hos Emma. Hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton.
  3. Fula tjejer – Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson På en högstadieskola i Gnesta startar någon instagramkontot Fula tjejer. Både populära och mindre populära tjejer får foton på sig själva publicerade där, och på skolan sprids en skräck för att sticka ut, för att bli nästa offer. Tilde, Eleni och Jasmine går i samma klass men har knappt pratat med varandra — förrän nu. Trots sina olikheter bestämmer de sig för att gå ihop. De tänker sätta dit den jäveln som ligger bakom kontot, och de tänker göra det tillsammans.

8 thoughts on “Tisdagstrion: Den gode, den onde, den fule (en bok på varje)

  1. Monika skriver:

    Onda flickor är den enda jag har läst, men 24 goda gärningar köpte jag förra julen. Så jag vet vad jag ska läsa nu i december ?

  2. Riktigt fin passande trio, tack för tips.

  3. Robert W skriver:

    Intressant trio.

  4. Maria Engvall skriver:

    Fula tjejer blir jag nyfiken på. Tack för tips

  5. Sara Pepparkaka skriver:

    Fula tjejer var en bra bok på den tredje punkten!

  6. Mösstanten skriver:

    Att tjejer blir uthängda på Internet på grund av sitt utseende är förskräckligt. Ur den synvinkeln var det nog lättare att vara tonåring på 1960-talet. Visst ville man se bra ut men det var inte denna fixering vid utseendet.

  7. Ugglanoboken skriver:

    Onda flickor verkar riktigt spännande! Kanske bra sommarläsning för mig 🙂

  8. C.R.M. Nilsson skriver:

    24 goda gärningar har jag läst och tyckt om 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *