Tisdagstrion: Ser fram emot att läsa i sommar

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Ser fram emot att läsa i sommar

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

 1. Sommaren 1985 – John Ajvide Lindqvist På Särsö i Roslagens skärgård finns ett kompisgäng – fyra killar och tre tjejer som hängt ihop så länge de kan minnas. Sommaren 1985 har alla utom en fyllt fjorton år och relationerna börjar förändras.
  För att visa sig tuffa inför tjejerna gör killarna en båtutflykt till den svårtillgängliga ön Svärtan. På en undangömd strand finner de något otroligt: en sjöjungfru. Inte Disneyvarianten utan en rätt otäck havsvarelse med mänskliga drag. Den är fastknuten och döende eftersom den inte kan ta sig ner till vattnet. Killarna beslutar sig för att ta med varelsen hem, där de gömmer den i ett vattenfyllt badkar i en sjöbod. Men snart visar det sig att sjöjungfrun har förmågor som verkar splittrande på gänget. Vad är den egentligen kapabel till och varför var den fastknuten?
 2. My Darkest Prayer – S.A. Cosby I handle the bodies.”Whether it’s working at his cousin’s funeral home or tossing around the local riffraff at his favorite bar, Nathan Waymaker is a man who knows how to handle the bodies. A former marine and sheriff’s deputy, Nathan has built a reputation in his small Southern town as a man who can help when all other avenues have been exhausted. When a beloved local minister is found dead, his parishioners ask Nathan to make sure the death isn’t swept under the rug.
 3. Livet innan du dör – Lina Nordquist I ett vanligt villaområde i Uppsala bor fyra grannar, var och en med sitt eget bagage. En korsade fyra hav för kärlekens skull, en är yrkeskriminell, en är företagare och den fjärde var polis tills han tvingades sluta. Grannarna möts av en slump en julikväll. Deras berättelser väver en skröna om värme och längtan efter försoning, men också om skam och sönderfall. I villaidyllen står väldigt lite rätt till. Några timmar förflyter och det skaver alltmer. När grannarna skiljs åt är en av dem död.

8 thoughts on “Tisdagstrion: Ser fram emot att läsa i sommar

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Ajvide Lindqvist känner jag så klart till och läste Låt den rätte komma in för många år sedan. de andra båda böckerna är okända för mig

 2. Monika skriver:

  Jag läser min allra första S A Cosby just nu faktiskt, men det är en annan bok ?

 3. Mösstanten skriver:

  Det verkar vara tre spännande böcker men jag har inte läst dem.

 4. Lena skriver:

  Lina Nordquists bok vill jag läsa. Älskade hennes debutroman som jag läste förra året.

 5. Maria Engvall skriver:

  Sommaren 1985 vill jag läsa i sommar! Skriver upp den. Tack för tips

 6. Robert W skriver:

  Sommaren 1985 låter verkligen som en annorlunda bok.

 7. Ugglanoboken skriver:

  Sommaren 1085 vill jag väldigt gärna läsa i sommar! Den tänkte jag inte ens på till trion 🙂

 8. C.R.M. Nilsson skriver:

  De låter riktigt spännande alla tre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *