Parasiten

Brända kvarlevor av en kropp hittas en varm sommardag på Drottningholm. Vid offret finns en dödslista. Kriminalinspektör Emma Sköld är det sista namnet av fem.

Parallellt med utredningen rullas ett tjugo år gammalt fall upp, där en mamma åkte till akuten med sitt spädbarn och hamnade i häktet. Vad har det förflutna med mordet att göra? Det är upp till Emma med kolleger att stoppa förövaren innan fler råkar illa ut. Och slutligen även hon själv.  

Emma är i väldigt dåligt skick och lider av panikångest, men så klart berättar hon inte om det för någon. Det är ju bättre att hålla tyst om det och riskera allas liv!
Som vanligt beter sig Emma som en idiot och kommer undan med det för hon är ju så vacker och är en sådan otroligt bra polis. Hon är abolut inte en bra kollega i alla fall. Sen kan en ju undra över att hon får vara med och utreda ett fall där hon själv verkar vara ett framtida offer.

Jag blir så fruktansvärt irriterad på Emmas syster Josefine som så otroligt barnslig och världsfrånvänd. Gillade inte vad som hände mellan henne och en annan huvudkaraktär.

Boken tar upp shaken baby fallen från 00-talet som visade sig vara falska och könsdysfori. Det kändes som om det hade räckt med en av dem.
Jag varvade mellan att läsa boken och att lyssna på den med Katarina Ewerlöf som uppläsare. Den är lättläst/lyssnad och har ett högt tempo med korta kapitel.

Boken fick tre stjärnor på Storygraph. Parasiten är den elfte fristående delenom kriminalinspektör Emma Sköld. Sen kan en ju fråga sig hur det kan vara den elfte fristående delen, känns inte så fristående då.

De andra delarna i (den fristående) serien heter:

 1. Vila i frid
 2. Andra andningen
 3. Visning pågår
 4. Avdelning 73
 5. Tiggaren
 6. Syndabocken
 7. Skamvrån
 8. Mytomanen
 9. Skyddsängeln
 10. Själsfränden
 11. Parasiten

2 thoughts on “Parasiten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *