En smakebit på søndag: En helt annan historia

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Då har jag haft min första hela semestervecka. Jag har fixade med grejer här hemma och läst en massa. Jag har läst ut If I Knew  That You Were Going To Be This Beautiful I Never Would Have Let You Go (förra veckans smakbit), Kärlek i Seoul, You Think You Know Me, Väluppfostrade kvinnor skriver sällan historia och Räfvhonan. I onsdags åkte jag och sambon till Uppsala där vi kollade på Uppsala Konstmuseum och jag köpte några böcker på Akademibokhandeln och På The English Bookshop.

Idag har jag hunnit gått en kort promenad och lyssnat på En helt annan historia av Håkan Nesser. Jag har haft den stående i bokhyllan sedan jag fick den som Månadens bok i Bonniers Bokklubb 2007. Jag började lyssna på den igår när jag lagade mat igår. Så den får vara denna veckas smakbit, från sidan 33:

Någonting stack upp ur ytterfickan. Han rundade köksbordet och insåg att det var de tre breven han tagit emot av den pratglade brevbäraren när han åkte hemifrån igår. Hasn tog upp dem och betraktade dem. Två var räkningar av allt att döma, den ena från Telia, den andra från hans försäkringsbolag. Han stoppae tillbaka dem.
Det tredje bervet var handskrivet. Hans namn och adress textat i svart med kantiga , lite klumpiga versaler. Ingen avsändare. Frimärke med segelbåt.
Han tvekade en sekund. Sedan tog han en kökskniv ur ett ställ på diskbänken och sprättade upp kuvertet. Plocksde ur ett dubbelvikt pappersark  och läste:

TÄNKER TA LIVET AV ERIK BERGMAN. 
FÅ SE OM DU KAN STOPPA MIG.

Han hörde Marianne mumla något i sömnen inifrån sovrummet. Stirrade på texten.
Ormen i paradiset, tänkte han.

7 thoughts on “En smakebit på søndag: En helt annan historia

  1. Monika skriver:

    Böckerna om Barbarotti är en favorit och jag ska läsa de två (eller tre) senaste i år ?

  2. A ROOM OF MY OWN skriver:

    ad gör en i ett sådant läge? länge sedan jag läste något av Nesser. tack för smakebiten!

  3. tilltalande omslag

  4. Paula Merio skriver:

    Nesser är en av få deckarförfattare jag läst men det var länge sen. Du har hunnit läsa mycket, förmodligen är du en snabbläsare. Nu regnar det, perfekt för att hoppa upp i favoritfåtöljen o läsa, efter en blöt hundpromenad. Tack för smakbit

  5. Åsa skriver:

    Tack för smakbiten. Läst ett par böcker ur den serien.

  6. Marie Eggimann skriver:

    Jösses det var inget roligt brev, jag hade nästan tagit en räkning till istället.

  7. Bokdivisionen skriver:

    Kärlek i Seoul och Väluppfostrade kvinnor… står i min bokhylla också. Men Nesser har jag nog aldrig läst tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *