En smakebit på søndag: Benny älskar baklava

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I torsdags började jag jobba igen efter semestern och det har blivit mycket uppackning. Jag hann lyssna klart på nästan hela Hemligheten (Ellens val #6) av Elvira Berg medan jag packade upp lådorna i klassrummet och arbetsrummet. Det är lite halvkaos på jobbet i och med flytten och renoveringen.
I fredags var jag ner på Gävle stadsfest med Mya, Theo och Thor. Vi tog bussen in och var där några timmar och trängdes bland allt folk innan vi fick skjuts hem.

Igår tog vi det lugnt hemma innan vi åkte till Uppsala för att gå på Rock the Park i Parksnäckan där Lucifer, Defleshed, Kvaen, Spiders, Tungsten och  F.K.Ü spelade. Det var lite regnigt så regnponchon kom väl till pass.
Jag läste också ut Världsdanaren (Imperiets arvingar #6) när vi kom hem.

Idag ska vi bara ta det lugnt hemma och ladda för en ny jobbvecka. Jag tänker läsa, fixa med bloggen, gosa med katterna och kolla på Heartstopper och The Lincoln Lawyer.

Denna veckas smakbit kommer från Benny älskar baklava av Mikael Jisander, från sidan 3:

En sekund. Ett kort ögonblick av bristande koncentration räckte för att ödet skull ställa sig i hans väg. Rädslan stack i hela kroppen. Benny spärrade upp ögeonen och trampade på bromsen. Hårt och i panik. Den tunga pickupen vinglade och kränge på det isiga underlaget till smotorn stannade med ett missbelåtet hostande. Nyckelknippan, mobiltelefonen, en hylsnyckelsats och en pelargonstickling i en väl inslagen kruka slungades från passagerarsätet och landade i en röra på gummimattan. Benny lutade sig över ratten och kikade ut genom den frostinramade vudrutan.
>> Vad in i alla glödheta…<<

12 thoughts on “En smakebit på søndag: Benny älskar baklava

 1. Monika skriver:

  Den har jag läst. Tyckte den var helt okej, även om den blev för mycket ibland.

  • Cinnamon skriver:

   Kan förstå det. Jag lyssnar egentligen på den och då är det lättare att förlåta såna tendenser. Gillar verkligen uppläsaren Fredde Granberg.

 2. Paula Merio skriver:

  Tack för smakbit, inte min genre, gillar inte klämkäcka berättelser, är väl en dysterkvist! Jag har varit och spanat in översvämningarna här i Falun idag, både Faluån i centrum når över bräddarna och sjön Runn svämmar över här i min förort. Inget dramatiskt, man har koll, men man kan inte ta sig fram överallt. Ha en fin vecka

 3. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten. Antar att den är något i stil med den där Ove-boken, som precis alla tycks ha läst. 🙂

  • Cinnamon skriver:

   Benny påminner om Ove men Backmans bok är betydligt bättre skriven. Det här är mer komedi än så länge. Får se hur det går…

 4. sonen är i Uppsala med flickorna där en kompis har sin båt, varit fina dagar för segling. Tyckte om boken, lite som Ove.

 5. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag funderade på att plocka upp den här boken efter Lille Linerle, som var väldigt tung. Men det blev en annan lättsam. Men Bennyboken står på läslistan.
  Roligt att läsa om konserter och annat!

 6. Bokdivisionen skriver:

  Vi har flyttat in i en helt ny byggnad på jobbet men de sista detaljerna är inte klara så vi har inte kunnat packa upp ännu utan suttit med planeringar. Men det går ju det med.

  • Cinnamon skriver:

   Vi har ingen annanstans att sitta så vi måste packa upp så vi kan sitta och planera..
   Lycka till med uppack ingen och skönt att få igång planeringen.

 7. Sara Pepparkaka skriver:

  Usch, jag började tänka på isiga vägar på väg till jobbet av smakbiten- tur att det är länge tills dess än!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *