Tisdagstrion: Australien

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Australien

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

De två första skrivna av australiensiska författare, alla tre utspelar sig i Australien. Jag har läst alla tre och gillade dem.

 1. Breath – Tim Winton
  On the wild, lonely coast of Western Australia, two thrill-seeking teenage boys fall under the spell of a veteran big-wave surfer named Sando. Their mentor urges them into a regiment of danger and challenge, and the boys test themselves and each other on storm swells and over shark-haunted reefs. The boys give no thought to what they could lose, or to the demons that drive their mentor on into ever-greater danger. Venturing beyond all caution–in sports, relationships, and sex–each character approaches a point from which none of them will return undamaged.
 2. The Slap – Chris Tsiolkas
  En solig eftermiddag vid en grillfest i en förortsvilla ger en av gästerna en trotsig treåring en örfil. Barnet är inte hans son.
  Örfilen delar hela umgängeskretsen i två läger: de som tycker att den är ett grovt övergrepp och de som tycker att incidenten var en bagatell. När pojkens föräldrar bestämmer sig för att göra rättssak av det fördjupas konflikten. Vänskapen mellan gamla vänner sätts på prov och familjelojalitet ställs mot moral och principer.
 3. Nämn inte de döda – Christina Wahldén första delen i en skrämmande aktuell serie om två australiska poliser och en ung svensk konststudent. Greta lämnar Sverige för att bearbeta ett trauma och kommer till Darwin i norra Australien. Men det lugn hon söker uteblir när hon hittar en död kvinna på stranden. Kroppen är svårt sargad och går knappt att identifiera, men snart står det klart att kvinnan tillhörde ursprungsbefolkningen. Utredningen leds av den bufflige polisen Bluey och hans kollega Jess. Tillsammans följer de ledtrådar och spår i ett samhälle där man förhåller sig fritt till lagen och där människor behandlas långt ifrån lika.

6 thoughts on “Tisdagstrion: Australien

 1. Monika skriver:

  Känner igen de två sista, men har inte läst någon av dem.

 2. tre nya titlar, tack för tips.

 3. Mösstanten skriver:

  The slap verkar intressant. Det är ganska så magstarkt att slå en annans barn under en fest.

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  känner igen samtliga författare men jag har inget läst av dem. bra trio!

 5. Maria skriver:

  The Slap av Chris Tsiolkas skriver jag upp på min TBR. Verkar väldigt intressant!

 6. C.R.M. Nilsson skriver:

  Den enda jag har hört talas om är The Slap. Den blev ju väldigt omtalad när den kom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *