Tisdagstrion: Kvinnonamn i boktiteln

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Kvinnonamn i boktiteln

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

 1. Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt – Gail Honeyman Eleanor Oliphant har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag, äter samma mat till lunch och veckoslutet firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka.
  Eleanor Oliphant mår bra, alldeles utmärkt faktiskt. Inget saknas i hennes inrutade och välplanerade liv.
  Förutom ibland precis allt…
 2. Anne of Manhattan – Brina Starler After an idyllic girlhood in Avonlea, Long Island, Anne has packed up her trunk, said goodbye to her foster parents, Marilla and Matthew, and moved to the isle of Manhattan for grad school. Together with her best friend, Diana Barry, she’s ready to take on the world and find her voice as a writer.
 3. Annabelle – Lina Bengtsdotter En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves. Kriminalinspektör Charlie Lager från Nationella operativa avdelningen tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från.

5 thoughts on “Tisdagstrion: Kvinnonamn i boktiteln

 1. C.R.M. Nilsson skriver:

  Åh, Eleanor Oliphant! Jag älskade den boken.

 2. Oliphant tror jag har läst.

 3. Monika skriver:

  Jag har inte läst någon i din trio, men Annabelle står och väntar i hyllan.

 4. Lottens Bokblogg skriver:

  Din första och sista har jag läst, tyckte mycket om bägge. Och som sagt var Annabelle tog jag också med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *