Fjollornas fest

Stadens fjollor skulle minnas natten den 29 juli 1971 för att Club Etoile flyttade till Piperska muren och ställde till med en fest som kom att kallas ”Sveriges största fjollparty”.

Taxi efter taxi rullar in och lämnar av dem – Kajsa, Bettan, Rosa, Nana, Jeanette, Frances och de andra fjollorna – de som i vanliga fall föraktas till och med av andra homosexuella. För en enda natt äger de världen.

Samtidigt någonstans i en förort vaknar en liten pojke och stiger fram till fönstret och tittar ut åt det håll som staden ligger. Det är som han hör ett skratt. Som om något borta i staden lockar honom till sig.

Som vanligt en välskriven och hjärtskärande bok av Jonas Gardell. Men den kändes lite för kort. Jag fick inte lära känna dem och den unga pojkens historia fick jag inte riktigt ihop med de andras. Beskrivningen av det sexuella övergreppet som pojken utsätts för är hemskt. Hur han anklagar sig själv och senare i livet blir utsatt igen och igen.

Boken fick 3,5 stjärnor på Storygraph.

One thought on “Fjollornas fest

  1. […] Fjollornas fest – Jonas Gardell (2023)  20-21/10  217s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *