Tisdagstrion: Förbjudna böcker

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Förbjudna böcker”

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

 1. Heartstopper – Alice Oseman  Charlie och Nick går på samma brittiska pojkskola, men har aldrig träffats då de en dag hamnar bredvid varandra i klassrummet. De två killarna blir snabbt kompisar och snart har Charlie fallit pladask för Nick, trots att han är övertygad om att det är kört på förhand. Men kärlekens vägar är outgrundliga. Det visar sig att Nick är betydligt mer intresserad av Charlie än vad någon av dem hade kunnat ana.
 2. Melissa – Alex Gino  När folk ser Melissa så tror de att de ser en pojke. Men Melissa vet att hon inte är en pojke. Hon vet att hon är en flicka. Melissa måste hålla tyst om sin hemlighet för alltid, det är hon säker på. Men när hennes lärare uppmanar alla elever att vara med i en skolpjäs, så vill Melissa spela rollen som Charlotte mer än något annat. Skolan låter henne inte ens försöka – eftersom de tror att hon är en pojke. Tillsammans med sin bästis Kelly hittar Melissa på en lösning som gör att hon inte bara får spela rollen som Charlotte – utan också får berätta vem hon själv är.
 3. Persepolis – Marjane Satrapi Första delen följer den nyfikna och upproriska flickan Marjis uppväxt åren precis innan och efter den islamiska revolutionen. I andra delen av boken målas ett liv i exil upp, Marji bor i Wien och är en ung kvinna. Hon fortsätter vara en rebell, nu i vuxen tappning. Men hon drömmer om Iran.

8 thoughts on “Tisdagstrion: Förbjudna böcker

 1. Monika skriver:

  Jag blir faktiskt lite förvånad över att det är så många böcker som har blivit förbjudna. Av väldigt märkliga anledningar.

 2. Persepolis av Marjane Satrapi, inte tänkt så mycket på att den är förbjuden, men klart… Iran

 3. Marie Eggimann skriver:

  Jag visste inte Heartstopper var förbjuden, bra bok i alla fall

 4. Mösstanten skriver:

  Tre böcker som jag inte har läst men alla verkar intressanta.

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst någon av dina böcker. Satrapi låter ssärskilt intressant

 6. Robert W skriver:

  Är böckerna förbjudna?

  • Cinnamon skriver:

   Heartstopper är förbjuden i vissa amerikanska delstater, lika med Melissa (f.d.George. Persepolis är förbjuden i Iran.

 7. Ugglanoboken skriver:

  Heartstopper vill jag läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *