En smakebit på søndag: Paradiset

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Idag blev jag sen med smakbiten eftersom min laptop bestämde sig för att kasta in handduken. Så nu skriver jag istället på sambons stationära dator. Tycker inte om att skriva på ett sånt här tangentbord. Han har den både som jobbdator och speldator.

Jag var hemma sjuk måndag och tisdag men sen jobbade jag resten av veckan. Kan inte påstå att jag var på topp men det gick. I fredags hade vi Nobellunch med hela F-3. Det gick jättebra! Eleverna var så nöjda att bli serverade hamburgare med chips och cola.

Igår var jag mer eller mindre däckad och låg mest i sängen och läste. Jag läste Twisted Lies och slösurfade lite.

Öppna fotot

Men idag var jag piggare. Så vi började städa hela huset men så gick strömmen i ca 20 minuter. Tur att den kom tillbaka för svärföräldrarna skulle komma hit på fika. Nu hann vi städa och jag hann också göra en äppelkaka.
Sedan gick jag till Lillsjön där det var marschaller tända runt hela sjön och tomtemor var där också. Mya, Theo och Thor var också där. Theo har varit sjuk i halsfluss och går på penicillin så det var första gången på en vecka som han varit ut.

Öppna fotot

Öppna fotot

Öppna fotot

Denna veckas smakbit kommer från Paradiset av Abdulrazak Gurnah, från sidan 7:

Öppna fotot

Först pojken. Han hette Yusuf, och under sitt tolfte levnadsår lämnade han plötsligt sitt hem. Han mindes att det var under torrtiden, när varje dag var likadan som den förra. Blommorna slog oväntat ut och vissnade igen. Märkliga insekter kilade fram under stenar och pinades till döds i det brännande solskenet. Solen fick träden i fjärran att darra i luften och husen att skälva och kippa efter andan. Dammoln steg upp vid varje klampande steg, och en kärv stillhet rådde under dagtid. Skarpt avgränsande ögonblick som dessa såg han framför sig från den tiden.

 

 

 

One thought on “En smakebit på søndag: Paradiset

  1. Monika skriver:

    Den känner jag ju igen, men jag har inte läst den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *