En smakebit på søndag: Solitär

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den boken just nu läser. Inga spoilers!

I fredags var jag egentligen helt slut men tvingade mig själv att städa hela huset. Jag mår helt enkelt mycket bättre när allt är städat och organiserat runt mig. Efter den här sk*tveckan behöver jag avkoppling.
Vi har kollat på några avsnitt av Taskmaster och det senaste avsnittet av Carina Bergfeldt. Sedan har jag mest kollat på Booktube och läst i soffan med katterna.
Jag har läst vidare i Babel av R.F. Kuang och börjat på Solitär av Alice Oseman som handlar om Charlies storasyster Tori och var Osemans debut.
Igår var vi på Erikshjälpen och RIA- Hela människan. Jag köpte hela serien om Dunne (sju böcker) på Erikshjälpen för 175kr. De såg helt olästa ut. Sedan var vi ner på stan och sambon köpte en LP-skiva på . Jag köpte den nionde delen i Handbok för Superhjältar som hade rabatterat pris för Akademibokhandelns vänner.
Jag har ju sagt att jag inte ska köpa böcker förrän på bokrean men Dunneböckerna har jag redan läst och tänker använda i klassrummet och En ny vän (Handbok för superhjältar #9) måste jag läsa för min klass.

Denna veckans smakbok kommer från Solitär av Alice Oseman, från sidan 21:

Majoriteten av tonåringarna på Higgs är intetsägande nollor. Jag har lyckats hamna i en liten grupp med tjejer som jag tycker är ”schyssta”, men ibland känns det ändå som om jag är den enda tänkande individen, lite som huvudpersonen i ett tv-spel bland en massa datorgenererade bifigurer som bara kan utföra några få handlingar, exempelvis ”inleda meningslös konversation” och ”kramas”.

7 thoughts on “En smakebit på søndag: Solitär

 1. Carina Bergfeldt har ofta intressanta gäster, verkar vara läsvärd bok.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  kul att planera läsning för klassen. Oseman är ett nytt namn för mig, men den verkar intressant. tack för smakebiten!

 3. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag gillade Loveless, och har funderat på att läsa mer av henne.

 4. Monika skriver:

  Hennes namn har ju synts en hel del i flödet, men jag har inte läst något av henne.

 5. Paula Merio skriver:

  Stackare som känner så! Tack för smakbit, hade inte heller hört talas om Taskmaster men nu vet jag att det är en komediserie.

 6. Boklysten skriver:

  Okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *