En ny vän (Handbok för superhjältar #9)

Riktiga vänner sviker inte.

Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.

Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?

Naturligtvis kan inte allt vara så lätt. Max, Robert och Nick blir misstänksamma mot . Vem är hon och går hon att lita på? Till slut får Lisa reda på vem är och framför allt vem som är hennes pappa. Och där slutar boken. Fortsättning följer alltså.

Boken är som vanligt skriven av Elias Våhlund och illustrerad av Agnes Våhlund. Den fick 3,5 stjärnor på Storygraph. De andra delarna i serien heter:

  1. Handboken
  2. Röda masken
  3. Ensam
  4. Vargen kommer
  5. Försvunna
  6. Utan hopp
  7. Tillbaka
  8. Den längsta natten

One thought on “En ny vän (Handbok för superhjältar #9)

  1. […] En ny vän (Handbok för superhjältar #9) – Elias & Agnes Våhlund (2024) 28/1  104s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *