Tisdagstrion: Böcker som jag tror/vet skulle tåla en omläsning

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Böcker som jag tror/vet skulle tåla en omläsning

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

Jag har valt tre böcker som jag vet skulle tåla en omläsning eftersom jag har läst om dem en väldans många gånger. Min lärare i fyran läste Godnatt Mister Tm  för oss i fyran och sedan har jag själv läst om den som barn och vuxen både på svenska och engelska.
Pride and prejudice var den första riktiga romanen som jag läste på engelska. Älskade den och har säkert läst om den 20 gånger.
The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood har jag läst en massa gånger på svenska och minst två gånger på engelska. Godnatt

 1. Godnatt Mister Tom – Michelle Magorian
  Under andra världskriget evakueras Willie Beech från London till engelska landsbygden. Han hamnar hos Tom Oakley, en gammal enstöring, i byn Little Weirwold.
  Hos Mister Tom möter Willie för första gången i sitt liv vänlighet. Han får äta sig mätt, han får kläder – och han får sova i en egen säng. Han möter snälla människor och får nya vänner. Men det lyckliga livet avbryts när hans mamma plötsligt hämtar hem honom. Dagar och veckor går utan att Mister Tom får något livstecken från Willie. Har någonting hänt honom?
  Till slut ger sig Mister Tom i väg till London för att söka efter Willie.
 2. Pride and prejudice – Jane Austen
  When Elizabeth Bennet first meets eligible bachelor Fitzwilliam Darcy, she thinks him arrogant and conceited; he is indifferent to her good looks and lively mind. When she later discovers that Darcy has involved himself in troubled relationship between his friend Bingley and her beloved sister Jane, she is determined to dislike him more than ever.
 3. The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood – Rebecca Wells
  A poignant, funny, outrageous, and wise novel about a lifetime friendship between four Southern women, Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood brilliantly explores the bonds of female friendship, the often-rocky relationship between mothers and daughters, and the healing power of humor and love, in a story as fresh and uplifting as when it was first published a decade and a half ago. If you haven’t yet met the Ya-Yas, what are you waiting for?

11 thoughts on “Tisdagstrion: Böcker som jag tror/vet skulle tåla en omläsning

 1. Ya-Ya flickorna vill jag läsa, tack för påminnelse.

 2. Monika skriver:

  Jag är osäker på om jag har läst dessa, men jag har i alla fall sett filmatiseringar av de två sista ????

 3. Lottens Bokblogg skriver:

  20 gånger? Wow! Jag har inte ens läst den en gång…

 4. Marie Eggimann skriver:

  Godnatt Mister Tom – Michelle Magorian har jag läst så bra bok.

 5. Lena skriver:

  Tack för intressanta tips.

 6. Boklysten skriver:

  Austens bok är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

 7. Robert W skriver:

  Godnatt mister Tom blir jag nyfiken på.

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Pride and Prejudice har jag läst men inte de båda andra.
  Ya-Ya – flickorna kommer jag ihåg. Godnatt Mister Tom tänkte jag alltid att jag skulle läsa

 9. Maria skriver:

  Godnatt mister Tom är så fin! Omläsning för min del också!

 10. Mösstanten skriver:

  Mr Tom har jag inte läst, men de andra två. Pride and prejudicerande vore nog inte så dumt att läsa om.

 11. Ugglanoboken skriver:

  Både Magorians och Austens böcker har jag läst om, och Pride and Prejudice flera gånger. Den sista har jag aldrig läst, fast jag känner till den i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *